Przygonski ruikt WK-zege na overwinning in Baja Polen

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaPolen_pzrygonski_polen.jpeg

Jakub Przygonski heeft met de zege in de Baja Polen een voorschot genomen op de overwinning in het WK Cross Country. Met navigator Tom Colsoul aan zijn zijde was de Poolse coureur met afstand de snelste in de driedaagse Baja. 

Przygonski en Colsoul wonnen vier van de zeven etappes en namen daarmee gedurende de rally een steeds grotere voorsprong. Krzysztof Holowczyc moest het meerdere keren afleggen tegen zijn Mini-collega en zag na de zevende proef op tegen een achterstand van 3 minuut 34. Vladimir Vasilyev werd pas derde en zag zijn achterstand in het WK Cross Country groter worden. Przygonski heeft een voorsprong van 71 punten terwijl er gedurende de komende twee rally’s nog negentig punten te verdienen zijn. 

“Ik ben tevreden met deze zege”, sprak Przygonski na afloop. “Het was een zwaar evenement waar overal gevaar op de loer lag. We moesten een hoog tempo blijven rijden aangezien we wisten hoe snel Holowczyc normaal gesproken is tijdens deze rally. Alles is goed verlopen voor ons. De samenwerking met Tom is goed en we hebben de auto zonder kleerscheuren aan de meet gebracht. We hebben een goede snelheid ondanks de gevaarlijke situaties die we moesten trotseren.”

Martin Prokop deed tot de laatste dag mee om de overwinning, maar had een storing in de brandstofpomp waardoor hij zeven minuten verloor en de aansluiting met het podium verloor. Daardoor viel hij nog tot achter Vasilyev van het podium en moest hij genoegen nemen met de vierde plaats.