Baja Hungary: Winst voor Roma en Svitko

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaHungary_2018_39032338_2070954292948716_4210600716533760000_o.jpg

De dit weekend verreden Hongaarse Baja is gewonnen door Spanjaard Nani Roma, gevolgd door teamgenoot Jakub Przygonski die in de stand om het wereldkampioenschap weer iets uit liep op zijn concurrenten. Bij de motoren was de winst net als vorig jaar voor Stefan Svitko. Marc Leeuw finishte als 2e in de truck categorie, en gaf na afloop aan dat het zijn laatste race geweest is.
Foto's:  MCH

In de nacht van vrijdag op zaterdag zorgde flinke regenbuien ervoor dat de toch al lastige specials nog een heel stuk moeilijker werden met veel modder. De organisatie besloot dan ook de route in te korten met veertig kilometer. Na in totaal 310 kilometer gereden te hebben, had Stefav Svitko bij de motoren vier minuten voorsprong op Mario Patrao. Winst in de polpulaire SSV klasse was voor Duitser Dirk von Zitzewitz. Voor de SSV's was het extra zwaar met de vele modderpassage's. De rijders zagen er na afloop uit of ze een modderbad hadden genomen.

Nani Roma, winnaar bij de auto's met de Mini: ''Het was extreem moeilijk door het vele water en de modder. In de middag werden de condities beter, en ik vocht een mooi duel uit met teamgenoot Jakub.'' 

''Het was een tricky stage. Doordat het zo glad was, misten we ons rempunt een aantal keren. Vijf kilometer voor de finish reden we lek, maar we zijn doorgereden. In de middag waren de plassen niet meer zo diep en vlogen we er overheen. Mooi om met Nani te duelleren, ik ben tevreden met het feit dat we het tempo van een tweevoudig Dakar winnaar konden volgen'' aldus Jakub Przygonski. 

Bij de trucks finishte Leeuw Rallysport als tweede. ''We hebben genoten van de race, ondanks de modder en het vele water. Jammer van de vele uitvallers. Ik heb zo'n 12 jaar races gedaan, en drie keer aan de Dakar meegedaan. Ik voel dat het tijd is om er mee te stoppen.''

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1