Young aan de leiding, Vogels na val naar huis

b_600_0_16777215_00_images_19-WORLD_ENDURO_SERIES_2018_Red_Bull_Romaniacs_AP-1WDJMNNTW2111_news.jpg

Red Bull Romaniacs begon met een technische proloog in het Roemeense Sibiu. Het natte weer zorgde samen met de lastige obstakels voor een lastige eerste dag. Een dag waar Hans Vogels gemengde gevoelens over had. Hij werd 38e in de silver-klasse na eigenlijk goed gereden te hebben, maar ook lang te hebben vast gestaan. De proloog werd gewonnen door de Brit, William Bolt.

De tweede dag Red Bull Romaniacs was de eerste lange offroad rally proef. Met uitdagende condities door de regenval op het parcours kregen de deelnemers 219 kilometer voor hen kiezen. Wade Young kwam als eerste binnen op het eerste service punt en wist ook de rest van de dag als eerste af te ronden. De Zuid afrikaan kwam na iets meer dan acht uur rijden over streep, twee uur meer dan van tevoren was bedacht,

De weersomstandigheden maken het zwaar in Roemenië met de hevige regenval. “Normaal hoop ik op het zwaardere werk, maar op dit moment bid ik voor de makkelijke passages” verteld een uitgeputte Wade Young halverwege de derde dag. Deze dag werd ook het eindpunt voor de Nederlandse Hans Vogels. Hij liet weten te zijn gevallen na dat hij werd aangereden in een steile afdaling. Vogels stond op dat moment te wachten voor drie andere gevallen rijders. Een hersenschudding en diverse kneuzingen maakten een eind aan zijn race.

Na vier dagen Red Bull Romaniacs gaat Wade Young aan de leiding in het algemeen klassement met een voorsprong van 00:04:04 op de Duitser Manuel Lettenbichler.