Baja Aragon 2018: winst voor Vasilyev and Metge

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2018_Day3_BajaSpain18_3_008.JPG

Op de laatste dag in de Spaanse Baja ging het klassement in de top drie nog even op z'n kop. Erik van Loon finishte sterk met een zesde tijd en klom naar een zesde plaats in het algemene klassement. Bij de motoren was de winst voor Michael Metge.

Lekke banden waren bepalend tijdens de laatste 127 kilometer lange special van Barrachina naar Alfambra. Prokop reed lek op een steen in een rivierbedding en verloor kostbare tijd. Leider in het wereldkampioenschap Jakub Przygonski ging er nog eens goed voor zitten en reed de snelste tijd. Daarmee ging hij Prokop in het algemeen klassement ook nog voorbij en finishte uiteindelijk als tweede achter Vladimir Vasilyev. In de stand om de wereldtitel hebben Prokop en Vasilyev van positie gewisseld. Przygonski gaat aan de leiding, gevolgd door Vasilyev en Prokop.

Erik van Loon was tevreden met een zesde tijd in de laatste special en een zesde plaats algemeen. Luister hier naar zijn reactie. Van Loon en Rosegaar komen in oktober weer in actie tijdens de Rallye du Maroc begin oktober. 

Bij de motoren behield Michael Metge de leiding, gevolgd door Juan Pedrero en Adrian Metge.  In de truckcategorie was de winst voor Jaroslav Valtr, die niet meer te achterhalen was door Martin Macik, ondanks het feit dat deze de laatste special won. 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1