Baja Aragon 2018: winst voor Metge en Prokop in proloog

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2018_Day1_BajaSpain18_1_438.JPG

De 12,8 kilometer lange proloog is bij de motoren gewonnen door Fransman Michael Metge (Sherco) en bij de auto's door Martin Prokop uit Tsjechië met de Ford Raptor. Van Loon reed een teleurstellende veertiende tijd en was daar absoluut niet over te spreken. 

Hoewel de Spaanse Baja morgen pas echt van start gaat, was de start voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar niet echt ideaal. De uitslag van de proloog bepaalt de startvolgorde van de eerste proef van morgen, en Van Loon / Rosegaar hadden graag in de top vijf gereden om meteen het goede ritme te pakken. Vanaf plek veertien zal het lastiger zijn om naar voren te komen. 

Erik van Loon: ''We hadden weinig grip achter, waardoor we iets voorzichtiger gedaan hebben. Het liep verder prima, maar we verliezen zoveel tijd, daar heb ik geen verklaring voor. We staan nog niet bij de eerste tien en dat verschil is wel erg groot.''

De tweede tijd was voor Spanjaard Xevi Pons en leider in de tussenstand van het wereldkampioenschap Jakub Przygonski reed de derde tijd. 

Uitslag auto's

De motoren

Bij de motoren kwam Joan Barreda opvallend genoeg toch niet aan de start en de reden daarvoor is nog onbekend. Shercorijder Michael Metge profiteerde maximaal en reed de snelste tijd, gevolgd door Dani Oliveras en Marc Sola. 

Uitslag motoren

Morgen staan er twee specials op het programma, met een een lengte van 227 kilometer die in de morgen verreden wordt en 154 kilometer die in de middag verreden wordt. 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1