Mini scoort een-twee in Kazachstan Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Kazakhstan_2018_28_05_28_05_Yazeed_Al-Rajhi_in_action_in_Kazakhstan.jpg

X-Raid Mini heeft de Kazachstan Rally dit weekend succesvol afgesloten. Met een overwinning voor Yazeed Al-Rajhi en de tweede plaats voor Jakub Przygonski kijkt het merk terug op een succesvolle week.

Met vier overwinningen leek het een eenvoudige zege voor de Mini-crew, maar niets bleek minder waar. De omstandigheden in het Kazachse zorgden meerdere keren voor problemen, een aantal lekke banden brachten de overwinning in gevaar. Ook Przygonski had het tempo er flink in zitten, hij schreef twee proeven op zijn naam, maar kwam aan de finish met een achterstand van iets meer dan vier minuten.

Ondanks dat keek Przygonski terug op een succesvolle week, zo verklaarde hij na afloop. “Tot aan het eind van de rally wisten we niet echt hoe het resultaat eruit zou zien”, vertelde de Poolse rijder. “We moesten daardoor tot het eind van de rally pushen. We hebben ervan genoten, het was goed om zo close met Yazeed te racen en dan is het mooi dat het uiteindelijk nog close was. We hebben geen grote problemen gehad met de Mini en dat helpt zeker.”

Vladimir Vasilyev werd derde op meer dan zeven minuten achterstand terwijl Martin Prokop vierde werd op meer dan een half uur achterstand. Luc Alphand kwam opnieuw in actie met de Mini, pas in de laatste twee dagen kon hij probleemloos rijden. De Fransman werd vijfde op tachtig minuten achterstand en vertelde na afloop: “Na een moeilijke week hebben we af kunnen sluiten met twee goede dagen. De Mini Buggy wordt iedere race beter, we waren competitief en konden het tempo rijden van de snellere crews. Nu gaan we terug naar de tekentafel en beginnen we aan de voorbereiding voor de volgende race.”

Nasser Al-Attiyah liep al vroeg in de week tegen motorproblemen aan en moest daardoor vroegtijdig opgeven.