Laatste note laat derde tijd lopen voor Van Loon

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Sealine-Qatar_2018_20180421-VLRD4.jpg

De vierde etappe van de Qatar Cross Country Rally begint als een sterke rit van Erik van Loon en Wouter Rosegaar totdat er in het roadbook een spoor staat wat er niet is. Hierdoor verliezen zij in de laatste tien kilometer bijna 25 minuten met de Toyota Hilux en komen ze met een achterstand van 34:50 aan de finish. Morgen staat de laatste stage van de rally op het programma.

“In het begin van de proef verloren we wat tijd door twee lekke banden, de kopmannen vlogen door het eerste gedeelte. Vervolgens bleef de achterstand gelijk en reden we goede lijnen. We reden rond de derde tijd. Maar zo’n beetje de laatste note gooide roet in het eten. Die gaf aan dat we het hoofdspoor moesten volgen door een grote piste van 6 kilometer. Maar er was geen spoor, dus heeft Wouter de laatste cap aangehouden. Uiteindelijk hebben we de finish gevonden, maar jammer van het laatste stuk,” vertelt Van Loon.

De laatste stage is 343 kilometer lang en zijn de laatste loodjes van de Qatar Cross Country Rally. De eerste auto start om 8:05 (7:05 Nederlandse tijd).