Dubai International Baja start van FIM Cross-Country Baja World Cup

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaDubai_BAD5036.jpg

De Dubai International Baja, georganiseerd door Mohammed Ben Sulayem, President van ATCUAE, en zijn team hebben de eer om het FIM Cross-Country Baja World Cup-seizoen te openen.

Vanaf woensdag 7 maart verwelkomde het Dubai Autodrome de teams voor de administratieve en technische controles. De moderne infrastructuur van het Autodrome, gelegen in de Motor City in Dubai, biedt een uitstekende oplossing om het Service Park en Parc Fermé tijdens het raceweekend te huisvesten. Dit wordt het zenuwcentrum van de Dubai International Baja.

Na twee dagen administratieve en technische controles zijn 27 motoren en quads klaar om het startpodium, dat zich ook in het circuit bevindt, over te rijden en van start te gaan.

Vandaag gingen de deelnemers van start aan de Dubai International Baja met 50km verbinding naar de Al Qudra-woestijn. De 173km special over gevarieerd terrein bestaat uit kleine en grote duinen, evenals sabkhas. Daarna volgt nog een tweede special van 173km voordat de deelnemers over de finish komen bij het Dubai Autodrome.

Mohammed Al-Balooshi, de meervoudige Arabische Motocross-kampioen, is een van de favorieten voor de overwinning te behalen. De vriendelijke Emirati eindigde vorig jaar nog op de derde trede van het.
De KTM-coureur zei: "Ik was vorig jaar erg blij met deze derde plaats, maar dit keer heb ik de intentie om mijn prestaties te verbeteren. Ik ben een gepassioneerde rijder, de race is mijn leven en ik kijk uit naar de start van deze eerste ronde van de FIM Cross-Country Bajas World Cup. Afgelopen jaar heb ik heel hard gewerkt, en nu is het tijd om de vruchten te plukken."
"Ik wil nog niet nadenken over met wie ik de strijd aan moet gaan. Ik focus op mijn techniek om mijn prestaties te verbeteren. Mijn doel is om goed genoeg te zijn om anderen te verslaan, en mij altijd te verbeteren als rijder. "

Balooshi Racing's KTM UAE Team heeft andere kanshebbers voor het podium, of op zijn minst de top van de ranglijst. De Koeweitse Mohammed Jaffar en Sultan Al Balooshi, de jongere broer van Mohammed, plus Abdulla Shatti, die ook uit Koeweit komt.
In de categorie quads wil de Russische rijder Aleksandr Maksimov met zijn Yamaha Raptor graag naar de bovenste trede van het podium.