Spierings sluit leerzame Rally Portugal af als zesde

b_600_0_16777215_00_images_WhatsApp-Image-2018-03-04-at-15.06.28.jpeg

De tweedaagse rally in Portugal bewees een lastige te zijn. De special van gisteren was verraderlijk glad, en ook vandaag bleek het een technische proef te zijn.

De deelnemers kregen 125 kilometer aan technische special met veel zand en rode modder voor hen kiezen. "Je kent dat wel, van die vette klei. Als je gas geeft blijf je staan en als je remt glij je door" verteld Paul Spierings na afloop van de wedstrijd. Niet alleen de modder was verraderlijk, maar ook de verborgen wortels onder het zand die aan het oppervlak kwamen door de grote hoeveelheid regen.

"Deze dagen heb je ook met Dakar dus alles bij elkaar heb ik me goed vermaakt en lekker kunnen trainen."

Na een zevende plaats gisteren, en vandaag nog een penalty voor de snelheid, sluit Spierings deze eerste manche van het Portugees Rally Kampioenschap af als zesde. Hij heeft veel geleerd en sluit naar eigen zeggen het rally tevreden af. De volgende rally waar hij aan de start zal verschijnen is het WK in Abu Dhabi en in Juni weer terug naar Portugal.

"Ik wil vooral Clint van Wim Motors Academy bedanken voor de tips en natuurlijk de trainingsdagen vooraf van de rally. En Aelbers flexibel personeel samen met de Flex Factory groep voor deze training."

Maar Spierings wil ook zijn andere sponsoren bedanken: Gereedschap makerij Timmerman, Rally dash, HT rally raid, Hastenberg Techniek, Jopa Mx, Promax Racing, HGS exhaust, Van Wylick reflectoren, Cornelissen aannemersbedrijf zeeland, TMV Motocycle Parts, Twin Air, Van Lijssel Transport Den Bosch