Exclusief: Koolen blijft zoeken naar verbeteringen

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2017_Leg_6_Oilibya2017_Leg6_0166.JPG

Kees Koolen schreef afgelopen week historie door het WK Cross Country op zijn naam te schrijven. Hij deed dat met de overwinning in de OiLibya Rally van Marokko. Een terugblik op het sterke seizoen van Koolen.

Ruim anderhalf jaar geleden begon Koolen met de ontwikkeling van de Barren Racing die gebouwd werd door Gerben Vruggink. In de Dakar waren de prestaties goed te noemen met een etappezege, maar daar tegenover stonden ook een aantal problemen op het gebied van betrouwbaarheid.

Na de Dakar ging de focus op de ontwikkeling van de quad en om te testen nam Koolen deel aan het wereldkampioenschap Cross Country. Na een overwinning in de Desafio Ruta 40 in augustus bekroonde Koolen het vele werk met nog een zege in Marokko en daarmee ook het wereldkampioenschap.

“We waren nog met drie die kampioen konden worden”, vertelde Koolen na afloop van de rally tegen Rallymaniacs.com. “Dan moet je een beetje geluk hebben en alles moet meezitten. Vanaf het eerste moment reden ze zo hard en dat is eigenlijk helemaal niet mijn stijl. Ik heb een paar dagen wel zo hard gereden, wat ik anders nooit doe, maar ik wist dat ik ze niet bij zou kunnen houden. Als ik er niet bij kon blijven was ik sowieso geen kampioen geworden. Op de derde dag reed ik twaalf minuten van [Rafal] Sonik vandaan en ook nog een minuut op [Alexis] Hernandez.”

Daar werd de basis gelegd voor de overwinning, denkt Koolen: “Toen stond ik weer zes en negen minuten voor op Sonik en Hernandez. Toen werden zij zenuwachtig en dat was de ommekeer. Op de voorlaatste dag stonden we weer redelijk gelijk, maar op de laatste dag versloeg ik iedereen zonder dat ik het in de gaten had.” Ondanks elektrische problemen waardoor Koolen iedere kilometer de quad opnieuw moest starten, kwam hij ruim als eerste aan de finish. “De navigatie was extreem moeilijk, omdat ik zo zat te rotzooien ging ik best langzaam en heb ik geen enkele navigatiefout gemaakt. Daardoor ging het heel goed. Toen ik aan de finish kwam, vroeg ik iemand van de organisatie hoeveel quads er al waren en toen bleek ik de eerste te zijn.”

“Ik ben nog lang niet tevreden”

De zege in Marokko en het wereldkampioenschap zijn de bevestiging voor Koolen dat de quad goed werkt, maar toch ziet hij nog ruimte voor verbetering: “De quad is heel erg goed, maar ik ben zelf nog lang niet tevreden. We hebben nog wel een paar punten die we willen verbeteren, maar deze is al een stuk beter dan de andere. Het kan nog beter en daar werken we hard aan. Ik denk niet dat we dat voor Dakar klaar hebben, maar dan hebben we voor volgend jaar nog wat te testen.”

De voorbereiding op de Dakar is in volle gang en ook daar hoopt Koolen hoge ogen te kunnen gooien: “Ik ga heel goed voorbereid naar de Dakar en verder ontspannen. Ik bekijk het per dag en dan hoop ik dat ze net als hier fouten maken. We stonden deze week met vier rijders binnen negen minuten van elkaar na vier dagen rally, dat is ongekend. Bij de motoren is veel meer verschil, maar bij de quads kunnen tien rijders de Dakar winnen en wie de minste fouten maakt, gaat ook daadwerkelijk winnen. Daar gaan we voor. Zo goed mogelijk rijden en proberen geen fouten te maken.”

Interview door Marcel Vermeij 

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2017_Leg_5_Oilibya2017_Leg5_0269.JPG

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2017_Leg_1_Oilibya2017_Leg1_0609.JPG