Al-Attiyah en Barreda pakken overwinningen in Baja Aragon

b_600_0_16777215_00_images_17-BAJA-SPAIN_2017_DSC_0285.JPG

Nasser Al-Attiyah (Toyota) en Joan Barreda (Honda) hebben de overwinningen dit weekend gepakt in de Baja Aragon. De wedstrijd die deel uit maakt van de World Cup Cross Country werd over twee dagen verreden.

Al-Attiyah pakte in de eerste proef op zondag de leiding in de wedstrijd over van Mini-rijders Orlando Terranova en Mikko Hirvonen. Beide bleven ze in het spoor van Al-Attiyah, maar waren naar eigen zeggen op zondag gewoon niet snel genoeg.

“De auto was fantastisch, om mee te doen in de Baja was erg leuk en er waren heel veel toeschouwers langs de route. Helaas waren we op zondag niet snel genoeg om de overwinning te pakken”, zei Terranova na afloop. Hirvonen reed in Spanje voor het eerst met zijn nieuwe navigator Andreas Schulz en was tevreden over de samenwerking. “Het is teleurstellend om derde te eindigen, maar aan de andere kant zijn we onze voorbereiding op de Dakar goed begonnen in mijn eerste rally met Andi.”

Bij de motoren ging de overwinning voor de vierde keer naar Joan Barreda. De Spanjaard eindigde ruim zes minuten voor Joan Pedrero Garcia van Sherco en bijna acht minuten voor teamgenoot Michael Metge.

“Het was geen makkelijke wedstrijd, maar ik ben blij dat ik mijn vierde overwinning heb kunnen pakken”, zei Barreda. “Hoewel ik wat kleine fouten gemaakt heb, ben ik tevreden dat ik goed met de omstandigheden omgegaan ben. Ik heb goed gepresteerd. We zochten naar snelheid in deze rally en ik denk dat we die gevonden hebben.”

Bij de trucks ging de overwinning naar Martin Macik uit Tsjechië. Hij eindigde voor Tomas Vratny. Frank Tilburgs werd derde. Hij was de enige Nederlandse deelnemer met zijn DAF en eindigde op 52 minuten van leider Macik.

b_600_0_16777215_00_images_17-BAJA-SPAIN_2017_DSC_0114.JPG

Foto: Didier Lagutère