Gerard de Rooy wil in Africa Race de belofte van zijn vader inlossen

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2017_presentatie_RM172129.jpg

De beste truck zijn, dat heeft Gerard de Rooy al twee keer meegemaakt. Dat is niet waarvoor hij in januari meedoet aan de Africa Eco Race. Bij een presentatie van het evenement in Lommel maakte De Rooy klip en klaar zijn ambitie duidelijk: “Ik wil de belofte van mijn vader uit 1988 inlossen en als winnaar van het algemeen klassement aan het Lac Rose staan.”

Gerard de Rooy is dé grote naam in de tiende editie van de Africa Eco Race, die op 31 december begint met een showstart in Monaco en na de oversteek naar Marokko echt begint op 2 januari. De finish ligt op 14 januari aan het Lac Rose bij de Senegalese hoofdstad Dakar, na vijf etappes in Marokko, zes etappes in Mauretanië en één etappe op het strand in Senegal. 

Er trok een schokgolf door de rallywereld toen De Rooy in april bekend maakte niet naar de Dakar Rally in Zuid-Amerika te gaan, maar naar de AER in Afrika. Die was ook bij de presentatie bij het motorcrossterrein in Lommel nog duidelijk merkbaar. Niet alleen De Rooy gaat naar Afrika, met minstens twee trucks. Zeker is dat in elk geval het team Van de Laar hem volgt. Anderen twijfelen nog. Kamaz, MAZ en Tatra splitsen, net als De Rooy, de teams op en vaardigen trucks af naar beide rally’s. Belangstellende aanwezigen in Lommel waren onder anderen Maurik van den Heuvel, Vick Versteijnen, Adwin Hoondert, Aad van Velsen, Marc Leeuw en Johan Elfrink. 

AER-organisator Jean-Louis Schlesser deed zijn best om de twijfelaars te overtuigen naar Afrika te komen. “Ik heb in mijn lange carrière in de autosport zoveel gedoe en ellende gehad. Ik ben zo vaak uitgevallen na zo veel werk en moeite. Dat wil ik in mijn race niet. Wij willen dat iedereen de finish kan halen.” Dat betekent: niet uitvallen bij pech, maar na reparatie gewoon weer starten, desnoods na twee dagen nog. En: geen etappes die zo zwaar zijn met navigatie die zo moeilijk is dat de helft van het veld in het donker binnenkomt. “Zo min mogelijk verbindingen, specials van maximaal 400 tot 500 kilometer, comfortabele bivaks met eten dat we vanuit Frankrijk meenemen. Wij willen gewoon dat mensen plezier hebben, lekker rijden en waar voor hun geld krijgen. We willen een race die zo modern is als nodig, maar zo ouderwets als mogelijk.”

Met de komst van De Rooy knijpt Schlesser zijn handen dicht. Hij verwacht veel meer dan de tot nu toe gebruikelijke tien tot twaalf trucks in zijn wedstrijd. “Bij ons tellen de trucks net zo zwaar mee als de motoren en de auto’s. Wij hebben ook één klassement. Ben je als truck de snelste van allemaal, dat start je als eerste.” 

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2015_07_10_Oilibya_2015_07_10_1536.jpg

Dat klonk Gerard de Rooy als muziek in de oren. “Het plezier staat bij mij voorop. Ik wil gewoon weer lekker rijden en veel kilometers maken – en dan niet over het asfalt, zoals de laatste jaren in Zuid-Amerika het geval was. Ik heb al een paar jaar zin om eens aan de Africa Race mee te doen; ik heb de Afrikaanse Dakars meegemaakt en dat heb ik gemist. Nu moet het er maar eens van komen. Tien jaar geleden won mijn vader de eerste Africa Race, dit is een mooi moment voor mij. Maar ik wil niet alleen de eerste truck zijn. Ik wil doen wat mijn vader in 1988 niet is gelukt, door tragische omstandigheden in de toenmalige Parijs-Dakar: ik wil algemeen eerste worden.”

b_962_641_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2017_presentatie_RM172132.jpg