Breslau 500: drie dagen racen in Polen

Lees meer...

Iedereen kent natuurlijk wel de Breslau Rally in Polen, die begin juli verreden wordt. Nieuw dit jaar op het programma is de Breslau 500. Een 3-daags evement, met meer dan 500 kilometer special stages en een cross-country categorie voor alle klassen. 

Lees meer

Mini scoort een-twee in Kazachstan Rally

Lees meer...

X-Raid Mini heeft de Kazachstan Rally dit weekend succesvol afgesloten. Met een overwinning voor Yazeed Al-Rajhi en de tweede plaats voor Jakub Przygonski kijkt het merk terug op een succesvolle week.

Lees meer

Al-Rahji leidt Kazachstan Rally

Lees meer...

Kenderly (Kazachstan): Vier Mini's domineren het klassement na de eerste proef van 280 kilometer in de Rally van Kazachstan, ronde vijf van het wereldkampioenschap Cross-Country, van Aktau naar het Kenderly resort aan de Caspische zee. 

Lees meer

Taklimakan Rally 2018: 2 - 14 juni

Lees meer...

Van twee tot veertien juni wordt de 13e editie van de Taklimakan Rally in Xinjiang verreden, in het westen van China. Met als hoogtepunt de doorsteek van de lastige Taklimakan woestijn in het laatste deel van de rally.

Lees meer

Mooi rallyweekend in Frankrijk

Lees meer...

Korte proeven, een strak tijdschema, razendsnelle concurrentie en een unieke Franse atmosfeer. Dat is de Rallye Jean de la Fontaine in het Franse Soissons.

De Rallye Jean de la Fontaine bestaat langer dan de Dakar en is een van de evenementen uit de begintijd van de Europese Offroad sport. Sinds een jaar of vier gaat er een trouwe groep Nederlandse deelnemers met veel plezier naartoe.
Tussen de Nederlanders vinden we:

Bert van Es (4x4)
Pierre Statz (4x4)
Rick Aarts (4x4)
Henri Joosten (4x4)
Hans Weder (4x4)
Jeffrey Derycke (4x4)
Dave Klaasen (4x4)
Frank Blondeel (4x4)
Joost Hofmans (SSV)

Met een totaal van 423,2 km aan special en 304km aan verbindingen is de rally in Frankrijk nog een serieus race weekend.

Voor meer informatie, bekijk: https://www.eurocupoffroadracing.com/races/19-20-21-may-jean-de-la-fontaine/

Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar

Lees meer...

Op de laatste dag in Qatar testen Erik van Loon en Wouter Rosegaar een andere set schokbrekers. Het expiriment is eenmalig want het levert niet het gewenste resultaat, daarnaast wat navigatieprobleempjes, vast op een duin, een slecht aanvoelende auto en na twee lekke banden rustiger aan gegaan om niet zonder banden te komen staan. Na de eerdere pech in Qatar is Van Loon dan ook blij dat hij aan de finish is.

Lees meer

Laatste note laat derde tijd lopen voor Van Loon

Lees meer...

De vierde etappe van de Qatar Cross Country Rally begint als een sterke rit van Erik van Loon en Wouter Rosegaar totdat er in het roadbook een spoor staat wat er niet is. Hierdoor verliezen zij in de laatste tien kilometer bijna 25 minuten met de Toyota Hilux en komen ze met een achterstand van 34:50 aan de finish. Morgen staat de laatste stage van de rally op het programma.

Lees meer

Van Loon belandt op het dak tijdens moeilijke proef

Lees meer...

Het succes is Erik van Loon en Wouter Rosegaar nog niet gegund. Op de moeilijke proeven van de Qatar Cross Country Rally wordt de veerkracht van hen op de proef gesteld. Waar zij erg sterk beginnen met een tweede tussentijd op het eerste checkpoint, gaat het na ongeveer 300 kilometer mis wanneer ze op het dak belanden na een foutje.

Lees meer

Vierde tijd voor Van Loon in lastige stage

Lees meer...

Aan de finish van de driehonderdachtenvijftig kilometer lange proef in Qatar zijn Erik van Loon en Wouter Rosegaar positief verrast met hun vierde tijd op drieëndertig minuten achterstand. Ondanks een paar foutjes, die direct minuten tijd kosten, lukt het om een goed ritme te vinden en halen zij met de Toyota Hilux zes andere deelnemers in op de stage.

Lees meer

Haperende ruitenwissersproeier zorgt voor tijdsverlies op Qatarese proloog

Lees meer...

De eerste vier kilometer van de Qatar Cross Country Rally verliepen anders dan gehoopt voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Een niet-werkende ruitenwissersproeier zorgt ervoor dat de raam smerig blijft na een waterbak waardoor Van Loon en Rosegaar niets zien. Dit resulteert in een crash op lage snelheid waardoor zij de proef niet uit hebben kunnen rijden.

Lees meer