Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar

Lees meer...

Op de laatste dag in Qatar testen Erik van Loon en Wouter Rosegaar een andere set schokbrekers. Het expiriment is eenmalig want het levert niet het gewenste resultaat, daarnaast wat navigatieprobleempjes, vast op een duin, een slecht aanvoelende auto en na twee lekke banden rustiger aan gegaan om niet zonder banden te komen staan. Na de eerdere pech in Qatar is Van Loon dan ook blij dat hij aan de finish is.

Lees meer

Laatste note laat derde tijd lopen voor Van Loon

Lees meer...

De vierde etappe van de Qatar Cross Country Rally begint als een sterke rit van Erik van Loon en Wouter Rosegaar totdat er in het roadbook een spoor staat wat er niet is. Hierdoor verliezen zij in de laatste tien kilometer bijna 25 minuten met de Toyota Hilux en komen ze met een achterstand van 34:50 aan de finish. Morgen staat de laatste stage van de rally op het programma.

Lees meer

Van Loon belandt op het dak tijdens moeilijke proef

Lees meer...

Het succes is Erik van Loon en Wouter Rosegaar nog niet gegund. Op de moeilijke proeven van de Qatar Cross Country Rally wordt de veerkracht van hen op de proef gesteld. Waar zij erg sterk beginnen met een tweede tussentijd op het eerste checkpoint, gaat het na ongeveer 300 kilometer mis wanneer ze op het dak belanden na een foutje.

Lees meer

Vierde tijd voor Van Loon in lastige stage

Lees meer...

Aan de finish van de driehonderdachtenvijftig kilometer lange proef in Qatar zijn Erik van Loon en Wouter Rosegaar positief verrast met hun vierde tijd op drieëndertig minuten achterstand. Ondanks een paar foutjes, die direct minuten tijd kosten, lukt het om een goed ritme te vinden en halen zij met de Toyota Hilux zes andere deelnemers in op de stage.

Lees meer

Haperende ruitenwissersproeier zorgt voor tijdsverlies op Qatarese proloog

Lees meer...

De eerste vier kilometer van de Qatar Cross Country Rally verliepen anders dan gehoopt voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Een niet-werkende ruitenwissersproeier zorgt ervoor dat de raam smerig blijft na een waterbak waardoor Van Loon en Rosegaar niets zien. Dit resulteert in een crash op lage snelheid waardoor zij de proef niet uit hebben kunnen rijden.

Lees meer

Van Loon gaat op zoek naar wedstrijdgevoel in Qatar

Lees meer...

De eerste rally van de Cross Country kalender van Erik van Loon en Wouter Rosegaar is meteen de moeilijkste die er is. Weinig sporen, veel navigatie en een aantal geduchte concurrenten is wat hen te wachten staat in Qatar. Met startnummer 206 op de Toyota Hilux willen ze meedoen voor de podiumplaatsen, maar voorop staat dat ze op zoek gaan naar het goede wedstrijdgevoel dat ze een jaar eerder nog hadden in Qatar.

Lees meer

Breslau Rally Poland: Extreme trucks winnaar vecht terug met MAN

Lees meer...

De Breslau Rally in Polen is de grootste licentievrije Crosscountry Rally in het hart van Europa. De inschrijvingen zijn open en elke dag schrijven meer concurrenten zich in voor de editie van dit jaar. In 2018 zien we tijdens de rally opnieuw de "Fat winning Lady" genaamd "Burglinde" (de MAN KAT 4x4 Extreme-klasse rallytruck van het Duitse team "Rally Noobs") terug. Niemand weet waarom hun truck is vernoemd naar een grote vrouw uit het tijdperk van de ridderlijkheid. Maar wat we wel weten is dat ze een broer genaamd "Schwerthelm" – (de assistentietruck van het team) heeft.


In 2017 wonnen de Rally-Noobs van Kay Messner, Nico Huth en Matthias Pietzsch de Rallye Breslau Polen in de heavy-duty Extreme-trucks met een grote voorsprong van 10:53:40 uur voor de IFA L60 van Pohle / Krauss / Goeschel (die slechts 1:01 minuten voorsprong hadden op de nummer 3, Hoenig / Buerger / Rabeler in hun MAN KAT).

"De rally bestaat uit acht etappes en we willen alle acht etappes uitrijden" zei Kay Messner vorig jaar tijdens het evenement wanneer we hem naar zijn doelen in de rally vroegen. "Natuurlijk willen we winnen, maar je weet het nooit. In 2016 waren we vierde in de voorlaatste etappe, en in de laatste fase moesten we stoppen vanwege een kapotte motor. De officiële bergingswagen van Achim Lust sleepte ons 300 kilometer terug naar Duitsland, het slepen van een MAN KAT door Polen is niet echt grappig. "

De Rallye Noobs startte hun Breslau-carrière 2011 in de auto categorie met een Land Rover Defender in de Extreme-klasse. Maar hoe kom je in de Heavy Extreme-trucks? "Het typische verhaal: na de etappes liepen we door het kamp om andere teams te bezoeken, stopten bij de grote vrachtwagens, de vrachtwagens werden steeds interessanter ... en op een dag besloten we om te beginnen met een eigen vrachtwagen," verteld Kay Messner. "Op een dag ben je besmet met het rally-virus, je houdt van het plezier, je ontmoet deze speciale vrienden een keer per jaar en geniet ervan om deel uit te maken van deze unieke rallysfeer"

De Breslau Rally werd in 1995 opgericht als de eerste Rallyraid op Europese bodem. In de loop van de jaren groeide het evenement uit tot de grootste Rallyraid in West-Polen, dicht in de buurt van de Duitse grens. Sinds 2013 is de rally in handen van de RBI Association, die ook de "Balkan Offroad" Rally opricht en medeverantwoordelijk was voor de "Baja Deutschland".

Jaap Betsema met Bowler 4x4 van start in Carta Rallye 2018

Lees meer...

Balk, 13 maart 2018 – De Friese bouwondernemer Jaap Betsema (44) neemt deze week met zijn Fireant Rally Team deel aan de Carta Rallye 2018. De vierde editie van deze woestijnrace vindt van 12 tot en met 19 maart in Marokko plaats. Betsema heeft voor de rally een Bowler Nemesis 4x4 rallyauto geprepareerd.

De Carta start in de Zuid-Marokkaanse stad Guelmim en voert de deelnemers in acht etappes dwars door het Afrikaanse land naar finishplaats Merzouga, tegen de Algerijnse grens. Onderweg moeten de deelnemers zich door eindeloze zandvlaktes, duinpartijen en gebergten heen worstelen.

Nieuwe uitdaging
Dat is een nieuwe tak van sport voor Jaap Betsema die in het dagelijks leven eigenaar is van bouwbedrijf Betsema Groep en in de afgelopen jaren furore maakte in de Ultra-4 klasse, een uit de Verenigde Staten overgewaaide vorm van off-road autoracen. “Ultra-4 is een in Nederland vrij onbekende vorm van autosport waarbij het vooral draait om korte afstanden en pure snelheid over een duidelijk afgebakend parcours. Bij de Carta Rallye gaat het net als bijvoorbeeld in de Dakar Rally en de Africa Eco Rally minder om pure racesnelheid, maar meer om goed navigeren en over een afstand van honderden kilometers je weg zoeken door onherbergzaam terrein. Een nieuwe uitdaging dus.”

Jaap Betsema rijdt in de Ultra- klasse met een Fire Ant Buggy, maar die is minder geschikt voor een woestijnrace als de Carta. Speciaal voor deze wedstrijd heeft de Fries dan ook de Bowler Nemesis 4x4 van het Dakar Sport Team van Tim en Tom Coronel gekocht. De auto heeft tijdens de zwaarste rally ter wereld als reserveauto gediend en beschikt over een 4.4 liter V8 Jaguarmotor. “De Nemesis is bij uitstek geschikt voor het zware, onherbergzame terrein waar we in Marokko tegenaan zullen lopen”, aldus Betsema.

Gevraagd of deelname aan de Carta Rallye Morocco de opmaat vormt tot meer rallyrijden, moet Betsema hartelijk lachen. “Natuurlijk kijk ik ook met veel plezier naar de successen van coureurs als Bernhard ten Brinke in de Dakar Rally, maar dat is nog een brug te ver. Voorlopig vormt de Carta een mooie uitdaging en mogelijk rijden we later dit jaar nog de Breslau Rally in Polen. Voor dit jaar is dat wel even voldoende, maar ik sluit voor de toekomst niets uit.”

Over het Fireant Rally Team
Het Fireant Rally Team is het rallyteam van de Friese ondernemer Jaap Betsema. Het team bestaat uit vier man. Naast coureur Betsema zijn dat Arjan van Tiel (corijder/navigator), Hans Nonkes (monteur) en Klaas Oenema (monteur). Die laatste rijdt ook de serviceauto van het team.

Over Jaap Betsema en Betsema Groep
Jaap Betsema (1973) is directeur en eigenaar van het familiebedrijf ‘Betsema Groep’ uit het Friese Balk. Jaap is de derde Betsema die aan het roer staat van het bouwbedrijf, dat werd opgericht door zijn grootvader en voortgezet door zijn vader. Na de middelbare school volgde Betsema een bouwopleiding. In 1993 trad hij in dienst bij het familiebedrijf dat hij vanaf 2003 geleidelijk aan overnam van zijn vader. In 2007 richtte de Fries Betsema Bouw op, dat als kernactiviteiten Bouw & Ontwikkeling, Onderaanneming en Hefsteigers heeft. In 2014 werd Delfsma Bouw overgenomen, waarmee veel expertise op het gebied van ontwikkeling in huis werd gehaald.

Al-Balooshi en Al-Musallam pakken de winst tijdens Dubai International Baja

Lees meer...

Mohammed Al Balooshi (KTM) overwon een teleurstellende openingsdag, hield stand op dag twee en profiteerde van het uitvallen van de eerste podiumwinnaar Aaron Mare en Mohammed Jaffar om vervolgens de overwinning te behalen in de openingsronde van het 2018 FIM Wereldkampioenschap cross-country Bajas, de Dubai International Baja.

De ongelukkige Zuid-Afrikaanse Aaron Mare leverde een verbluffende eerste dag, maar na 91 kilometer van de tweede etappe moest hij stoppen met mechanische problemen en moest hij de wedstrijd verlaten.

Zijn tegenslag gaf Al-Balooshi uitzicht op een overwinning, maar het laatste deel van de tweede speciale stage van 273 km door de Al-Qudra woestijn was ook niet gemakkelijk voor de Emirati-rijder.

Al-Balooshi zei: "Het was waanzin vandaag, ik viel hard aan en ik nam geen gas terug tot ik de finish passeerde. Bij het tanken had ik de indruk dat er verwarring was mijn teamgenoten. De rest van de special heb ik met angst in mijn maag gereden, denkenden dat ik misschien niet genoeg brandstof had om af te maken"

Fransman Benjamin Melot werd tweede, maar hij had ook een stressvolle special gehad: "We hebben vandaag heel snel gereden. Opeens had ik problemen met de achterrem en daarna met de versnellingsbak. De laatste 30 km ben ik in de derde versnelling blijven rijden, ik ben blij dat ik klaar ben en in goede conditie ben."

Sultan Al-Balooshi's, Mohammed jongere broer, rondde de podium af. "Het was erg heet vandaag en aan het begin van de special kwam ik ten val. Gelukkig wist ik de finish te halen en eindigde ik op de derde plaats!"

Bij de quads ging de overwinning naar Fahad Al-Musallam. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen, ondanks enkele fouten. De Koeweitse rijder eindigde voor de Emirati Khalifa Al-Rasse, die de problemen overwon die hem gisteren nog de das om deden. De Russische rijder Aleksander Maksimov werd derde.

Officiële algemene classificatie Motoren FIM
1. Mohammed Al Balooshi 3: 58.39
2. Benjamin Melot 4: 01.35
3. Sultan Balooshi 4: 08.42

Officiële algemene classificatie Quads FIM
1.Fahad Al Musallam 4:44:31
2. Khalifa Al Rasse 4:54:09.
3. Aleksander Maksimov 5: 12: 28.0