Erzbergrodeo Oostenrijk volgende stop van WESS

b_600_0_16777215_00_images_19-WORLD_ENDURO_SERIES_2019_Round3_a4b24550-4699-463f-bbc9-365a78fa3c0b.jpg

Meer dan 1700 deelnemers en duizenden fans zullen samenkomen in de mijnstad Eisenerz voor het legendarische jaarlijkse crossmotorfestival. Dit jaar zal de 25ste editie van de beruchte wedstrijd met de belofte vanuit de organisatie om alles uit de kast te halen om er zeker van te zijn dat deze editie niet zal worden vergeten.

Garcia behoudt voorsprong

Aan de top van het World Enduro Super Series-klassement zal de rijder van Red Bull KTM Factory Racing, Josep Garcia, in Oostenrijk aankomen als de leider van het kampioenschap na zijn overwinning in Frankrijk. Dit gaat Garcia’s tweede keer in de Iron Giant zal worden en de druk staat erop om zijn 17e-plaats van 2018 te verbeteren.

De winnaar van de Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble 2018 was Graham Jarvis van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Hij zal zijn zinnen stevig zetten op het behalen van zijn vijfde overwinning. De 44-jarige Britse rijder behaalde 12 maanden geleden een dramatische 'come-from-behind'-overwinning, waarbij hij alleen de leiding in de race nam met nog drie checkpoints te gaan.

In wat een van de dichtste finishes van de afgelopen tijd was, volgde Jonny Walker voor het tweede runner-up resultaat op slechts 41 seconden achterstand. Hij was al drie keer winnaar van de race en Walker, momenteel derde overall in WESS, weet dat een overwinning op een van de grootste podia van Enduro hem naar de top van het kampioenschap zal brengen.

Jonge generatie hongerig op de overwinning

Twee rijders uit de jongere generatie jagen op debuutwinsten bij de Iron Giant. Manuel Lettenbichler en Billy Bolt waren de opvallende deelnemers in 2018. Dit duo zette het tempo in de vroege stadia van de race en vochten voor de overwinning totdat Jarvis ze in het einde van de wedstrijd inhaalde. Hebben zij geleerd van hun fouten? Dit weekend krijgen zij een kans om opnieuw te proberen. Een overwinning van Lettenbichler zou hem de jongste winnaar in de 25-jarige geschiedenis van Erzbergrodeo maken.