WESS komt dit weekend naar Frankrijk voor de Trèfle Lozérien AMV

b_600_0_16777215_00_images_19-WORLD_ENDURO_SERIES_2019_Round2_ddd13e19-bbb4-4f49-9708-24d6e6a06f79.jpg

Na de start van het seizoen in Portugal waarbij Billy Bolt als favoriet aan de start stond, Jonny Walker zowel een dag overwinning als een duik nam, en Mario Roman de uiteindelijke overwinning pakte. Gaat dit weekend de tweede ronde van start in het Franse Mende.

Dit weekend zullen de rijders moeten omschakelen van de Hardenduro wedstrijd in Portugal naar de meer klassieke vorm van Enduro dit weekend in Frankrijk. Het idyllische Franse platteland rondom Mende in Zuid-Frankrijk wordt de omgeving waar 's werelds beste rijders zich aan elkaar zullen meten. Verdeeld over drie dagen zullen de 700 deelnemers aan de start staan waarbij zij 719 kilometer voor hun kiezen krijgen, inclusief 15 getimede specials.

De fransoos Loic Larrieu schreef de Trèfle Lozérien AMV vorig jaar op zijn naam en houd daarmee het aantal niet-Franse overwinning op nul. Een des te grotere motivatie voor de wereldtop om deze Classic Enduro als eerste niet-Franse rijder te winnen. Twee namen die dan al snel naar voren komen zijn die van Josep Garcia en Nathan Watson. Beide rijden voor KTM en zijn echte Classic Enduro specialisten.

Garcia kwam vorig jaar dichtbij de overwinning maar kwam te kort op de laatste special en werd derde. Een jaar wijzer, heeft hij geleerd van zijn Franse rivalen en komt hij beter voorbereid aan de start. Watson werd zevende in 2018 en heeft ook zijn zinnen gezet op een podiumresultaat. Hij geeft de voorkeur aan de snelle specials door het open terrein en is meer dan in staat zich aan te passen aan de veranderlijke omstandigheden.

Vandaag beginnen de deelnemers aan de special ‘Gorges du Tarn’ van 266 kilometer, gevolgd door de special ‘Circuit Margeride’ van 267 kilometer op zaterdag. Zondag sluiten zij af met de special ‘Circuit Gévaudan Aubrac’ van 186 kilometer waarna we het klassement opnieuw gaan opmaken.


2019 World Enduro Super Series Klassement (Na ronde 1)
1. Mario Roman (Sherco - ESP) 1000 pts
2. Wade Young (Sherco - RSA) 850 pts
3. Manuel Lettenbichler (KTM - GER) 770 pts
4. Graham Jarvis (Husqvarna - GBR) 690 pts
5. Billy Bolt (Husqvarna - GB) 610 pts