Thierry Pittens wint ook tweede manche ONK Enduro in Vorden

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ONK_Enduro_2017_Vorden_10-21_zat_1DTB7440.jpg

De tweede manche uit het Open Nederland Kampioenschap Enduro werd vandaag verreden in Vorden. Na drie proeven over de Vordense paden was Thierry Pittens negen seconden sneller dan Hans Vogels, gevolgd door Wesley Pittens. Dit is voor Thierry Pittens de tweede overwinning op rij, Hans Vogels en Wesley Pittens draaien de rollen om met hen tweede en derde plaats.

S ‘morgens vroeg kwam op het laatste moment nog een bekend vrouwelijk gezicht uit de Dakar wereld aan bij het clubhuis van de Vordense Auto en Motor Club. “Ik heb heel erg op het laatste moment ingeschreven want wij waren vanmorgen echt de allerlaatste.” Pol sloot als laatste van de daglicenties het veld af. “Alles wat we doen is puur voorbereiding voor Dakar, zowel alle rally’s die ik rijd als de Enduro’s en het crossen” Zo tegen het einde van het jaar valt alles langzaamaan op zijn plaats voor Pol “Zowel rij technisch als fysiek maar zeker ook met de partners valt alles op zijn plaats.”
De proeven van vandaag waren lastig en bestonden voornamelijk uit singletracks. Iets wat Mirjam Pol niet echt lag. “Totaal niet mijn ding” zegt ze lachend. Het waren drie verschillende proeven en dat werd toch door velen positief ontvangen. “Ik zal heel eerlijk zeggen” begint Pol, “ik heb er heel veel om mij heen zien verdwijnen. Valpartijen, strafminuten of zelfs opgegeven”

Hij won vandaag niet en moest met slechts negen seconden achterstand genoegen nemen met een tweede plaats. Toch kwamen wij een vrolijke Hans Vogels tegen na de finish. Na onze vraag over zijn uitspraak dat hij Dakar weer wil gaan rijden moest hij toch toegeven dat zijn reactie meer uit enthousiasme kwam. “Het was meer het gemis voor de sport. Ik zou het graag nog een keer doen maar de komende zes a zeven jaar hoef je het nog niet te verwachten.” vertelt hij met een lach. “Ik ben op en top sportman, en naast een veertig uur durende werkweek en met 2 kinderen is het heel lastig en zwaar om op niveau mee te doen. Ik ben er redelijk van bekeerd en ik heb mijn zinnen weer op de enduro gezet.”.
Na vorige week zaterdag vader te zijn geworden van zijn tweede kind, en daarmee een zware week met korte nachten achter de rug, ging het vandaag heel goed. “We hebben dit jaar echt een koningsklasse bij de E2 met goede rijders” benadrukt Vogels. De 34-jarige ‘oude rot’ strijd samen met nog vijf anderen om de titel “Ik kan ze nog partij geven dus ik ben hartstikke tevreden”.

De nummer drie in de koningsklasse, Wesley Pittens, had ondanks zijn val in de eerste proef toch een mooie dag. “Vandaag was een hele mooie dag. We hebben een week met mooi weer gehad waardoor het buitje van vannacht niets heeft gedaan. Al met al een hele mooie dag gehad, mooie route en ik ben blij dat we hier nog mogen komen in ieder geval”. Het Dakar avontuur voor Wesley wordt steeds concreter. “Op de preproloog hoop ik alles bekend te kunnen maken en in Maart ga ik nog de Merzouga rally rijden” laat hij weten.

Algemeen klassement E2

  • 1. Thierry Pittens
  • 2. Hans Vogels
  • 3. Wesely Pittens
  • 4. Jilani Cambre
  • 5. Antony Donders

 

Kijk voor meer uitslagen op de website van de KNMV