Jongensdroom komt uit voor Team Van Ham Racing uit Bladel

Gepubliceerd op: 11-10-2023 12:00

Dit jaar staat er tussen de Nederlandse deelnemers aan de start van de zwaarste offroadrally ter wereld een nieuw Brabants team. Martijn van den Broek (43) uit Bladel en Jan-Paul van der Poel (46) uit Boxtel gaan samen deelnemen in een SSV T4.  In het dagelijks leven heeft van den Broek een tenten- en podiumverhuurbedrijf. Van der Poel werkt bij de brandweer in Den Bosch.

Het is niet de eerste keer dat deze twee vrienden samen op avontuur gaan. Afgelopen jaar hebben de vrienden ook al samen deelgenomen aan de Rally du Maroc en de Morocco Desert Challenge, waarbij ze een mooie 9de plaats behaalden.

Voor van den Broek is het de eerste keer dat hij gaat deelnemen aan de Dakar Rally. Van der Poel is al meerdere malen mee geweest als monteur bij diverse teams. Voor hem wordt dit de eerste keer als navigator in de Dakar Rally.

Het doel van Van Ham Racing is finishen. Dat is al een uitdaging op zich, maar beide heren willen wel het maximale eruit gaan halen. Wat dit zal worden, zal tijdens de Dakar moeten blijken.