Sainz en Peterhansel aan start van Dakar 2021

Sainz en Peterhansel aan start van Dakar 2021

Net als in de afgelopen twee jaar het geval was, staan Carlos Sainz en Stéphane Peterhansel aan de start van de Dakar met de Mini John Cooper Works Buggy. Sainz won de Dakar drie keer, samen met navigator Lucas Cruz. Peterhansel gaat voor zijn veertiende Dakarzege met landgenoot Edourd Boulanger voor het eerst naast zich als navigator.

Sainz en Peterhansel rijden met de X-Raid MINI JCW Buggy sinds 2018. Door de coronacrisis waren de mogelijkheden om de buggy verder door te ontwikkelen beperkt. Toch hebben de monteurs niet stil gezeten en goed gekeken naar waar de buggy verder verbeterd kon worden. Eind augustus waren Sainz en Peterhansel eindelijk in staat om achter het stuur te kruipen voor een test.

Het hoofddoel is natuurlijk Dakar 2021, die van 3 t/m 15 januari verreden wordt. Start en finish is in Jeddah, de rustdag in Ha’il. In aanloop naar de Dakar zullen Sainz en Peterhansel meedoen aan de Andalucia Rally en nog een evenement in het Midden-Oosten.

Carlos Sainz: ,,Ik kijk er naar uit om weer te racen samen met X-Raid in de komende Dakar. Natuurlijk ga ik proberen mijn 2020 overwinning te verdedigen. Nu er weer wat tijd verstreken is, moet ik zeggen dat dit toch één van de overwinningen is waar ik zeer trots op ben. De komende Dakar zal zeker weer een mooi evenement worden en gezien de ervaring die er dit jaar is opgedaan waarschijnlijk nog beter. Ondanks de lastige tijden hebben we toch weer een aantal zaken kunnen verbeteren aan de buggy. Het team heeft hun werk goed gedaan en ik denk dat we weer sterker zullen zijn.”

Stéphane Peterhansel: ,,Ik kijk er weer naar uit om onderdeel te zijn van het X-Raid team tijdens de komende Dakar. De teamspirit was goed en de buggy heel te rijden. Ik was erg blij met de derde plaats. Mijn motivatie is er nog altijd, misschien nog wel meer omdat ik weet dat de buggy weer beter zal zijn. Ik heb een nieuwe co-piloot naast me zitten die veel potentie heeft die hij in de Dakar zeker maximaal zal kunnen benutten. Ik kijk uit naar Saoedi-Arabië, het landschap daar is simpelweg ongelooflijk.”

Dinsdag gaat in het Spaanse Villamartin de Andalucia Rally van start, waar zowel Sainz als Peterhansel aan de start gaan. Vanaf maandag volgen er dagelijkse updates.

Lucas Cruz, navigator bij Carlos Sainz / Dakar 2020

Gerelateerd nieuws

09-10-2020, 12:53

Fried van de Laar Racing bouwt nieuwe truck Fried van de Laar Racing bouwt nieuwe truck

Fried van de Laar Racing bouwt nieuwe truck

2020 is een jaar van extremen voor het team van Fried van de Laar Racing. Met een 14e plaats in afgelopen Dakar wisten Jan en Ben van de Laar het maximale eruit te halen. Kort daarna volgde het overlijden van vader Fried, wat natuurlijk een grote impact had op de familie en het team. Waarna […]

Lees meer

02-10-2020, 18:08

Loeb keert terug in Dakar Loeb keert terug in Dakar

Loeb keert terug in Dakar

Fransman Sebastien Loeb keert in 2021 terug in de Dakar Rally, uitkomend voor Bahrain Raid Extreme dat debuteert in de Dakar. Daar wordt hij teamgenoot van Spanjaard Nani Roma, die afgelopen Dakar nog reed voor het Nederlandse Wevers Sport. Loeb zal rijden met een auto van Prodrive en met zijn vaste navigator Daniel Elena naast […]

Lees meer

02-10-2020, 17:31

Sainz en Peterhansel aan start van Dakar 2021 Sainz en Peterhansel aan start van Dakar 2021

Sainz en Peterhansel aan start van Dakar 2021

Net als in de afgelopen twee jaar het geval was, staan Carlos Sainz en Stéphane Peterhansel aan de start van de Dakar met de Mini John Cooper Works Buggy. Sainz won de Dakar drie keer, samen met navigator Lucas Cruz. Peterhansel gaat voor zijn veertiende Dakarzege met landgenoot Edourd Boulanger voor het eerst naast zich […]

Lees meer

23-09-2020, 17:19

Martin van den Brink met nieuwe Renault naar Dakar Rally Martin van den Brink met nieuwe Renault naar Dakar Rally

Martin van den Brink met nieuwe Renault naar Dakar Rally

Mammoet Rallysport gaat in de Dakar Rally 2021 van start met een nieuwe Renault truck. Het rallyteam uit Harskamp heeft dan de beschikking over een fabrieks Renault C460 van MKR uit Tsjechië. In mei heeft teameigenaar Martin van den Brink een nieuw drie-jarig contract getekend bij het gespecialiseerde bedrijf van Mario Kress. ,,Achter de schermen […]

Lees meer

Rallyraid video's