Nederlandse motoren slaan gat naar concurrentie, gevecht bij de auto's blijft spannend

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2019_Day6_BO19_19_09_Leg6_0289.jpg

Het gerend de hele dag al zachtjes waardoor het nog niet duidelijk is wat het gaat doen met het Bulgaarse landschap. Net als voorgaande dagen begon de etappe met snelle proeven maar werden deze technischer richting het einde.

Mirjam Pol gaat nog steeds aan de leiding van het algemeen klassement bij de motoren maar Lodie Boelhouwer komt steeds dichterbij. Zeker nadat Pol vandaag wisselende resultaten neerzette en Boelhouwer de etappewinst pakte. Daarmee maakt Boelhouwer iets meer dan twee minuten goed op Pol en staat Pol nog maar vijf minuten voor op Boelhouwer. De nummer drie van vandaag is ook de nummer drie uit het algemeen klassement. Daarmee sluit Bram van der Wouden de top drie af en is het gat naar de nummer vier meer dan drie uur. Van der Wouden is nu al voor de derde keer tweede op een paar seconde en dat motiveert des te meer om in de laatste etappe nog voor de etappewinst te gaan.

De top bij het autoklassement staat al redelijk vast met de Bulgaarse Desislav Slavchev aan de leiding, maar daarachter is het zeer spannend met de Nederlanders. De snelste Nederlander vandaag was Bert Mourik van het team van DORRT maar het scheelde slechts seconde met een van de kleinere deelnemers, Riens Hofstra. Hofstra won eerder deze week al een etappe in zijn Land Rover Defender maar is zeker geen groot semiprofessioneel team met veel sponsoren. Een mooi hecht team met echte rally liefhebbers. Ook een van de kleinere teams maar wel met grote plannen is het team van Schijf Rally. Teun Stam bereid zich voor op de Dakar Rally en zet ook hier sterke tijden neer met de vijfde tijd vandaag. De grootste strijd gaat toch wel tussen de auto’s van 4x4 Centrum Ermelo en van DORRT. De hoogst geklasseerde Nederlander is Rick van den Brink in de ORD3 van 4x4 Centrum Ermelo met daarachter Bert Mourik van DORRT. Ronald Schoolerman werd vandaag slechts zevende mede ook door twee minuten straftijd voor de snelheid maar in het algemeen klassement staan zij vierde, met het oog op het podium.

Dag uitslag

Algemeen klassement