Mirjam Pol nog steeds nummer een, Nederlandse strijd gaat verder

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2019_Dag3_BO19_16_09_Leg3_0038.jpg

Mirjam startte vandaag, als de nummer 1 in het algemeen klassement, aan de vierde etappe-dag. Doordat haar voorganger een straftijd kreeg, was het stuivertje wisselen en stond Mirjam aan kop in het algemeen klassement. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 in het klassement was miniem (00:01:33) en de twee specials die vandaag gereden werden lagen Mirjam niet echt.

Kon zij deze positie vandaag vasthouden? Ja hoor dat kon ze!

Met een verschil van nog maar 49 seconden staat Mirjam nog steeds op de eerste plaats in het algemeen klassement!

Het resultaat laat het niet zien, Mirjam heeft nog steeds de koppositie in handen en ze heeft ook wel een pittig gevecht gevoerd maar net iets anders dan je zou vermoeden. Ze was meer aan het strijden met zichzelf en niet zozeer met haar concurrenten.

Ze kampt met de laatste restjes van een griep waardoor alles net iets meer kracht en energie vergt dan normaal. Tel daarbij dat ze een slechte nachtrust heeft gehad, tja dan gaat een zware etappe-dag zoals vandaag niet vanzelf.

“Ik heb het idee dat ik nu nog steeds wakker moet worden. Vandaag was een dag dat we goed geconcentreerd moesten blijven en ik wist vanmorgen al dat dat moeilijk ging worden. Maar goed, zo’n dag heb je wel eens en we kijken nu vooruit! Ik ben op dit moment met het roadbook voor morgen bezig, twee dikke rollen (!), ga dan wat eten en zo snel mogelijk mijn slaap pakken. Dan ben ik er morgen weer helemaal, klaar om te knallen”, vertelt Mirjam als ze in het bivak is.

Steun

Haar motor wordt goed verzorgd door Henkjan Somsen, daar hoeft Mirjam niet naar om te kijken. Haar velg is gisteren door Henkjan en de jongens van het Truck team Holten, vakkundig en met beleid, uitgedeukt. Die steun en de fijne sfeer om haar heen zijn erg waardevol voor Mirjam.