Wisselende stemming onder de Nederlandse deelnemers in Balkan Offroad

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2019_Dag3_BO19_16_09_Leg3_0424.jpg

Het blijft een Nederlands feestje bij de motoren. Mirjam Pol wint na gisteren ook vandaag de etappe en staat ook eerste in het klassement met 00:01:33 voorsprong op Rob van Vegchel. Bij de auto’s ging de winst naar de leider in het klassement, Konstantin Cholakov, in de Toyota Hilux.

Vandaag bestond de etappe uit twee delen, het eerste deel vooral heel technisch maar later waren het snelle paden met een mooie strijd vooraan met Lodie Boelhouwer. Boelhouwer won de eerste dag maar kreeg de tweede dag straftijd wat hem de das om deed. Maar vandaag was het weer ‘plat op de tank’ met 135 kilometer per uur door het Bulgaarse landschap. Maar het was niet genoeg want hij verloor tijd en werd derde in de etappe, in het algemeen klassement staat hij ook derde.

Mirjam Pol had een goede dag. Na een lastige start van de rally won zij gisteren de etappe, en vandaag kon ze samen oprijden met de rijder voor haar. Een mooie strijd waarbij beide wisselend fouten maakten en waarbij Mirjam uiteinde de eerste etappe won. Toch gaat het niet helemaal lekker want Pol is niet fit na een periode van griep. “Op de motor kan ik er toch niet over na denken” maar Pol geeft wel aan meer moeite te hebben dan normaal.

Bert Mourik reed vandaag de derde tijd na een spannend momentje. In de etappe klapten ze in een gat en werden gelanceerd. Na de landing pakten zij een boompje mee en dat viel op toen zij voorbijkwamen want hier en daar hing wat bodywerk los. “De goede jongens zitten voor je dus op een moeilijk punt kun je je daaraan optrekken”. Mourik reed naar Ronald Schoolderman en Rik van den Brink toe.

Ronald Schoolderman maakte in de strijd met Rik van den Brink tijd goed en staat nu op de derde plaats in het klassement. Navigator Marcel Blankestijn geeft aan vandaag weer over zijn misselijkheid heen te zijn na twee moeilijke dagen. Onderweg hadden zij wat moeite met de navigatie omdat de Terratrip uitviel. Dit kostte hen seconden door kleine foutjes maar zij genoten van het Bulgaarse landschap.
Voor Herman Jasper is het klassement zo goed als voorbij, door een kapotte dynamo verloren zij veel tijd. Ook een slechte dag voor Niko Stuit, een losgesprongen krik vernielde de kabel van de accu  die daardoor de geest gaf. Zij  werden door een andere deelnemer uit de special gesleept en konden in het tweede deel het tempo niet meer terugpakken. 

Morgen een 140 kilometer etappe met 50 kilometer verbinding tussendoor. Dit gaat de dag voor de marathon etappe worden waar deelnemers moeten gaan opletten hoe zij de zwaarste etappe van de rally in gaan.

Dag uitslag

Algemeen klassement