Grote Nederlandse inbreng Balkan Offroad Rallye

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2018_Leg7_Balkan18_Leg7_0516.JPG

Waar de Breslau Rallye dit jaar al meer Nederlandse deelnemers kende dan voorgaande jaren, geldt dat nog meer voor de Balkan Offroad Rallye: het aantal Nederlanders was in jaren niet zo groot. Dat zal eindverantwoordelijke voor beide rally's, Alexander Kovatchev, ongetwijfeld tot tevredenheid stemmen.

Negen motoren, dertien auto's/SSV's in de rally-raid klasse en één auto in de extreme klasse staan er op de voorlopige lijst met inschrijvingen. Zeker bij de auto's kan een aantal Nederlandse equipes meestrijden om de podiumplaatsen. Zo zijn Ronald schoolderman en Marcel Blankestijn er weer bij na een jaar afwezigheid. Het duo wist de Balkan Offroad in 2017 te winnen en zal met hun nieuwe ORD 150 nu ook weer voor de overwinning gaan. Daarbij krijgen ze zeker concurrentie van het duo Herman Jasper / Evert Blaauw, dat afgelopen juli nog tweede werd in de Breslau Rallye in Polen. Het team heeft hard gewerkt aan het verder verbeteren van de betrouwbaarheid van de Nemesis en dat wierp z'n vruchten af in Polen. Bert Mourik / Robert voor de Poorte zijn net als vorig jaar hun teamgenoten, ook met een Nemesis. 

Rients Hofstra en Evert Boersma staan voor de vierde keer aan de start in Bulgarije en wisten een achtste, een derde en tweemaal een tweede plaats te scoren. Met de overwinning in de Tuareg Rallye van 2017 liet het duo al zien dat het weet wat winnen is en dat is ook de doelstelling voor dit jaar. 
b_608_405_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2017_21_03_Leg3_Tuareg17_21_03_1301.JPG

Dakar 2020

Twee Dakar 2020 deelnemers staan aan de start bij de auto's. Henri van Steenbergen / Eyck Willemse reden dit jaar de Morocco Desert Challenge en komen naar Bulgarije met hun Desert Warrior ter voorbereiding op de komende de Dakar. Teun Stam en navigator Rene Bargeman volgen hetzelfde traject. De Toyota Rallycruiser (gebouwd door 4x4 Centrum Ermelo) bracht het duo naar een veertiende plaats algemeen in de Morocco Desert Challenge van dit jaar en is ook van plan de komende Dakar te rijden. 

Ook op weg naar de Dakar rally is motorrijder Bram van der Wouden, die eerst de Africe Eco Race zal rijden komende januari  om vervolgens in 2021 de stap naar de Dakar Rally te maken. Zijn zelfgebouwde Sherco rallymotor bewees zich al als snel en betrouwbaar afgelopen Breslau Rally, de Balkan Offroad is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van de motor waarmee van der Wouden als 'kistrijder' aan de Dakar wil deelnemen.

Na een uitstapje als navigator naast Dave Klaassen in afgelopen Breslau Rally, stapt Marcel van Wort in Bulgarije weer op zijn vertrouwde motor. Van Wort doet niet voor het eerst mee, wat o.a. ook geldt voor Harry Korte. Bekijk hier de volledige lijst met inschrijvingen