Balkan Offroad Rallye 2019 : 14-20 september

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2018_Leg3_Balkan18_Leg3__434.JPG

Met een aantal kleine aanpassingen voor de 2019 editie heeft de organisatie van de Balkan Offroad Rallye in Bulgarije het programma weer iets aantrekkelijker gemaakt. Vooral voor de deelnemers die wat van verder naar Bulgarije moeten komen. 

De technische controles vinden plaats op vrijdag en zaterdagmorgen. Rond het middaguur van zaterdag 14 september gaat de eerste proef van start. De finish is gepland op vrijdag 20 september op het strand van de Zwarte Zee, zodat de teams het hele weekend kunnen gebruiken om nog even te ontspannen, of de reis naar huis af te leggen. 

Dit 'fly and race' concept betekent dat er zeven rallydagen zijn, terwijl het je maar vijf werkdagen kost. Middels een shuttle service worden de deelnemers opgehaald vanaf het vliegveld, en kun je zelfs zaterdagmorgen nog invliegen. En natuurlijk zorgt de organisatie er ook voor dat je weer op het vliegveld wordt afgeleverd na de finish.

Dit jaar was er voor het eerst een 'Discovery klasse' voor standaard auto's. Deze is ook voor 2019 weer in het programma opgenomen.
De categorieën:
- Cross Country voor motoren, quads, SSV's, auto's en trucks
- Extreme (enkel voor auto's)
- Discovery voor standaard ATV, SSV en auto's zonder tijdwaarneming

Het beste blijft natuurlijk voor 2019! Fantastische rallytracks door de mooiste gebieden van Bulgarije, van de bergen tot aan de finish bij de Zwarte Zee. Er kan overnacht worden in comfortabele hotels, of gekampeerd in het bivak dat voorzien is van alle benodigde faciliteiten. En de rally eindigt met een mooi feest aan het strand waar ook het thuisfront bij kan aansluiten. 

Auto's in de cross-country klasse moeten aan de minimale veiligheidseisen voldoen, zoals een rolkooi, kuipstoelen, gordels, brandblusser enz. Maar het is niet zo dat het FIA reglement gehanteerd wordt, wat het soms een stuk lastiger kan maken om aan alle eisen te voldoen. 

Transport en of service

Op zoek naar transport van je motor, quad of auto? Het team van 4x4 Centrum Ermelo kan het voor je regelen. Naast het transport kan er ook voor service aangeklopt worden. 

Meer weten over de Balkan Offroad Rallye? Neem dan contact op met Rallymaniacs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 484 08 035

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BalkanBreslau_2018_Leg3_Plattegrond_Bivak.JPG