RBI rally seizoen start in Mei met Baja Europe

Lees meer...

De introductie van de eerste Baja Europe in oktober 2019 was een succes ondanks de korte tijd voor de voorbereiding van het evenement. Deelnemers, partners, motorsportclubs en autoriteiten erkenden het hoge organisatieniveau en het potentieel van het evenement voor internationale offroad coureurs in het hart van Europa.

Lees meer

Langste etappe Balkan Offroad gooit klassement om

Lees meer...

Na een 500 kilometer tellende etappe zijn de deelnemers aan de Balkan offroad rally aangekomen bij de zwarte zee. Een lange dag die met name in het laatste deel nog erg lastig werd. De combinatie van een lange dag, en het venijn in de staart zorgt ervoor dat er nog een deel van alle deelnemers in het donker de laatste kilometers aflegt.

Lees meer

Spanning stijgt in Balkan Offroad

Lees meer...

Vandaag was het een technische proef in de vierde etappe van de Balkan Offroad Rally. Het eerste deel van de etappe rolde lekker en was echt een proef voor de snelheid, maar in het tweede deel lagen veel meer stenen. Dat laatste leverde wel wat geklaag op in het bivak, maar is ook een bekend feit van voorgaande jaren.

Ook na de vierde etappe blijft het een super spannende strijd bij de motoren. Mirjam Pol en Rob van Vegchel kwamen na twee proeven samen aan bij de finish, echt seconde werk. Ondanks de vierde tijd in de etappe staat Pol met een verschil van nog maar 49 seconden op de eerste plaats in het algemeen klassement. Dag winnaar Ruud Franssen maakt veel tijd goed op zijn KTM 350 EXC. Bram van der Wouden, op weg naar Dakar 2020, had ook een goede dag. Met een derde tijd in de etappe van vandaag laat hij zijn stabiele vorm zien met de Sherco 450 SEF-R.

Bij de auto’s was er pech, maar dit keer niet voor de Nederlanders. Leider in het algemeen klassement, Konstantin Cholakov, viel uit in de etappe en het is tot op heden niet duidelijk of de Bulgaarse deelnemer weer kan starten. De nieuwe leider in het algemeen klassement blijft Bulgaars met Desislav Slavchev, maar de strijd om plaats twee en drie is spannend. Na etappe vier staat Rik van den Brink tweede op 15 minuten achterstand op de leider, en staat teamgenoot Ronald Schoolderman van 4x4 Centrum Ermelo derde op 6 minuten van Van den Brink. De dag overwinning ging naar Rients Hofstra in de Land Rover Defender. Ook Bert Mourik doet het nog steeds lekker op een vijfde plaats in het algemeen klassement. Hij was niet blij met de laatste proef want ook vorig jaar zorgden de stenen in deze rally voor veel schade.

Dag uitslag

Algemeen klassement

Mirjam Pol nog steeds nummer een, Nederlandse strijd gaat verder

Lees meer...

Mirjam startte vandaag, als de nummer 1 in het algemeen klassement, aan de vierde etappe-dag. Doordat haar voorganger een straftijd kreeg, was het stuivertje wisselen en stond Mirjam aan kop in het algemeen klassement. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 in het klassement was miniem (00:01:33) en de twee specials die vandaag gereden werden lagen Mirjam niet echt.

Kon zij deze positie vandaag vasthouden? Ja hoor dat kon ze!

Met een verschil van nog maar 49 seconden staat Mirjam nog steeds op de eerste plaats in het algemeen klassement!

Het resultaat laat het niet zien, Mirjam heeft nog steeds de koppositie in handen en ze heeft ook wel een pittig gevecht gevoerd maar net iets anders dan je zou vermoeden. Ze was meer aan het strijden met zichzelf en niet zozeer met haar concurrenten.

Ze kampt met de laatste restjes van een griep waardoor alles net iets meer kracht en energie vergt dan normaal. Tel daarbij dat ze een slechte nachtrust heeft gehad, tja dan gaat een zware etappe-dag zoals vandaag niet vanzelf.

“Ik heb het idee dat ik nu nog steeds wakker moet worden. Vandaag was een dag dat we goed geconcentreerd moesten blijven en ik wist vanmorgen al dat dat moeilijk ging worden. Maar goed, zo’n dag heb je wel eens en we kijken nu vooruit! Ik ben op dit moment met het roadbook voor morgen bezig, twee dikke rollen (!), ga dan wat eten en zo snel mogelijk mijn slaap pakken. Dan ben ik er morgen weer helemaal, klaar om te knallen”, vertelt Mirjam als ze in het bivak is.

Steun

Haar motor wordt goed verzorgd door Henkjan Somsen, daar hoeft Mirjam niet naar om te kijken. Haar velg is gisteren door Henkjan en de jongens van het Truck team Holten, vakkundig en met beleid, uitgedeukt. Die steun en de fijne sfeer om haar heen zijn erg waardevol voor Mirjam.

Mirjam pol houdt zich prima staande in Balkan Offroad

Lees meer...

Na twee wedstijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in Bulgarije wordt gereden is voor de Dakarrijdster een test voor de Dakar rally 2020. Eerder dit jaar won Pol de Breslau rally en dat is niet ongemerkt gebleven. Zij voelt dat de ogen van de concurrentie op haar gericht zijn.

Lees meer

  • 1
  • 2