Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Vanmorgen is de Andalucia Rally bij de motoren gewonnen door Argentijn Kevin Benavides. Fransman Adrien van Beveren, die heel de week er steeds goed bijzat, is tweede. Derde is Spanjaard Lorenzo Santolino die voor de eerste podiumplaats met Sherco zorgt. Een 7e tijd in de laatste proef was voor Benavides voldoende om zijn zege veilig te stellen.

De laatste etappe was een één tweetje voor KTM, met Daniel Sanders die sterk afsluit gevolgd door landgenoot Toby Price. Jamie McCanney scoort voor het eerst een derde tijd met zijn Yamaha, Matthias Walkner is vierde. Ross Branch sluit de top vijf af, hij kan terugkijken op een goede week maar verloor gisteren teveel tijd met een technisch probleem voor een goed eindresultaat. Later meer….

Uitslag etappe 4 motoren

Ties Hellegers sluit de rally netjes af met een 34e tijd in de laatste proef  en finisht als 4e in de Rally 2 Moto Quad Endurocup. Olaf Harmsen eindigt de laatste etappe als 52e en is in het algemeent klassement 26e in de Rally GP klasse. 

Olaf Harmsen: ,,In de liaison was het laatste benzinestation gesloten, waardoor ik in tijdnood kwam. Ik moest een stukkie terug ergens anders te tanken. Ze hebben m’n starttijd gecorrigeerd, maar het probleem was wel ik dat ik meteen in het stof zat van rijders van de andere klasse. Ik heb ervoor gekozen om op safe te rijden. De proef bestond uit delen die we allemaal wel een keer gereden hebben deze week. Ondanks de mindere tijd heb ik vandaag wel lekker gereden, de laatste twee dagen waren goed. Het is altijd weer even wennen aan het gewicht van de motor. We gaan nu nog vijf dagen roadbooktraining doen bij Jordi Viladoms (bij Baercelona), van dinsdag tot en met zaterdag, dan gaan we nog meer meters maken. Skyler (Howes) is daar ook bij, we rijden morgen met de truck die kant uit.”

Auto’s

Zoals verwacht wint Nasser Al-Attiyah de Andalucia Rally. Een derde tijd in de laatste proef was voldoende, achter Sainz die de snelste tijd reed en Bernhard Ten Brinke die er vandaag nog eens goed voor ging zitten met een tweede tijd. Erik van Loon sluit de rally af met een 7e tijd, nadat hij gisteren uitviel met een technisch probleem.

In de open SSV klasse zijn Gert-Jan van der Valk en Branco de Lange als 2e gefinisht, en daarmee ook de beste Nederlanders.

Uitslag etappe 4 auto’s en SSV’s

Algemeen klassement na dag vier

Gerelateerd nieuws

10-10-2020, 19:58

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Op de laatste etappe van de Andalusië Rally scoren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zesde tijd. Met de Toyota Hilux rijden zij praktisch de hele dag in het stof van andere auto’s en buggy’s verliezen zij slechts acht minuten. Van Loon kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende rally. “Het was […]

Lees meer

10-10-2020, 12:28

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Vanmorgen is de Andalucia Rally bij de motoren gewonnen door Argentijn Kevin Benavides. Fransman Adrien van Beveren, die heel de week er steeds goed bijzat, is tweede. Derde is Spanjaard Lorenzo Santolino die voor de eerste podiumplaats met Sherco zorgt. Een 7e tijd in de laatste proef was voor Benavides voldoende om zijn zege veilig […]

Lees meer

09-10-2020, 20:37

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en Sébastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten. “Uiteindelijk willen we […]

Lees meer

09-10-2020, 16:06

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Hondarijder Joan Barreda heeft vandaag de 3e etappe in de Andalucia Rally op zijn naam geschreven, gevolgd door Walkner en Benavides, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Bij de auto’s reed Al Rahji de snelste tijd. Nasser Al-Attiyah werd tweede op slechts 46 seonden, Peterhansel werd derde op 1.53 minuten. Al Rahji […]

Lees meer

Rallyraid video's