Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Hondarijder Joan Barreda heeft vandaag de 3e etappe in de Andalucia Rally op zijn naam geschreven, gevolgd door Walkner en Benavides, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Bij de auto’s reed Al Rahji de snelste tijd. Nasser Al-Attiyah werd tweede op slechts 46 seonden, Peterhansel werd derde op 1.53 minuten. Al Rahji gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement bij de auto’s met slechts 23 seconden voorsprong op Al-Attyah, dus morgen gaat het erom spannen!

Update 18.47 uur: Al-Rahji heeft een penalty gekregen voor ‘speeding’ van tien minuten, waarmee Al-Attiyah toch weer als leider van het algemeen klassement morgen aan de laatste proef begint. 

Xavier de Soultrait had een goede dag met een vierde tijd, net als Skyler Howes (5e)  die voor het eerst zichzelf van voren liet zien deze week. Ties Hellegers finishte als 35e op 33 minuten, Olaf Harmsen als 42e op 40 minuten.

Barreda kon vandaag profiteren van het feit dat hij verder naar achteren van start moest en zich een weg door helt veld wist te banen. De langste etappe deze week met lengte van 434 kilometer waarvan 300 tegen de klok, moest ingekort worden met 60 kilometer en ging een uur later van start dan gepland. Ondanks de penalty die Barreda gisteren kreeg klimt Barreda weer terug naar de 6e plaats in het algemeen klassement. Ricky Brabec heeft het niet naar zijn zin in Spanje, de terreinomstandigheden en de specials liggen hem niet, zoals hij vantevoren al aangaf. Hij reed een 11e tijd en is slechts 15e algemeen. Grote verliezer was Ross Branch, die veel tijd verloor met een brandstoftoevoer probleem.

Kevin Benavides moet alleen de laatste dag nog goed doorkomen om de eerste editie van de Andalucia Rally op zijn naam te schrijven. Benavides: ,,Ik maakte een paar navigatiefouten, maar de snelheid was goed waardoor ik weer wat verloren tijd kon goed maken. Ik ben blij dat ik geen last van m’n arm had. We hebben weer een positieve dag achter de rug en er is nog één dag te gaan om van te genieten.”

Olaf Harmsen: ,,Jammer dat het ingekort was. Een mooi snel parcours. Ik had eindelijk een comfortabel gevoel op de motor en kon de hele dag pushen. Ik heb één keer een navigatiefout gemaakt, dat was net nadat ik een paar man had ingehaald. Dat was zonde, want inhalen in het stof is niet makkelijk. Het was een mooie dagje. Morgen de laatste etappe, die weer iets technischer zou moeten zijn ten opzichte van vandaag. ”

Uitslag etappe 3 motoren

Algemeen klassement motoren

1 Benavides Kevin ARG  Monster Energy Honda Team 8:15’33
2 Van Beveren Adrien FRA Yamalube Yamaha Official Rally Team +6’38
3 Santolino Lorenzo SPA Sherco TVS Rally Factory +8’40
4 Caimi Franco ARG Yamalube Yamaha Official Rally Team +13’28
5 Price Toby AUS Red Bull KTM Rally Factory Team +15’20
6 Barreda Joan SPA Monster Energy Honda Team +16’23
7 Walkner Matthias AUT Red Bull KTM Rally Factory Team +18’38
8 de Soultrait Xavier FRA HT Husqvarna Rally Team +21’08
9 Tomiczek Adam POL Orlen Team +21’56
10 Cornejo José Ignacio CHI Monster Energy Honda Team +23’36

Auto’s

Nasser  Al-attiyah kan mede door de tijdstraf voor concurrent Al Rahji iets comfortabeler aan de laatste special beginnen op zaterdag. Al-Attiyah: ,,We hebben hard gepusht vandaag, maar we wisten dat het niet makkelijk ging worden als eerste auto op de route. We hebben maar één fout gemaakt. Het digitale roadbook is fantastisch en Mathieu is blij omdat het niet beweegt. Ik denk dat het een goede stap is.”

Uitslag etappe drie auto’s 

Algemeen klassement auto’s

201 Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel Hilux Overdrive 06:45:16
200 Carlos Sainz – Lucas Cruz Mini Cooper Buggy 06:52:04
203 Yazeed Al Rahji – Dirk Von Zitzewitz Hilux Overdrive 06:54:53
202 Stéphane Peterhansel – Edouard Boulanger Mini Works 4×4 07:05:30
205 Mathieu Serradori Fabian Lurquin Century Buggy 07:11:35
226 Yasir Seaidan – Omar Allahim Mini All4Racing 07:17:54
225 Cristina Gutierrez – Ignacio Garcia Mini All4Racing 07:20:00
211 Felix Dieguez – Jose Lamela Hilux 07:24:29
209 Isidre Esteve – Jose Valcarcel Hilux 07:26:51
212 Paulo Ferrreira – Jorge Monteiro Hilux 07:33:03

Stage 4: Stage total : 220 km / SS total : 178 km / liaison total : 42 km

David Castera :  ,,De race gaat terug naar een deel van de eerste dag, met medium snelheden, soms open, soms met begroeing. De finish is in het bivak.

Gerelateerd nieuws

10-10-2020, 19:58

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Op de laatste etappe van de Andalusië Rally scoren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zesde tijd. Met de Toyota Hilux rijden zij praktisch de hele dag in het stof van andere auto’s en buggy’s verliezen zij slechts acht minuten. Van Loon kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende rally. “Het was […]

Lees meer

10-10-2020, 12:28

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Vanmorgen is de Andalucia Rally bij de motoren gewonnen door Argentijn Kevin Benavides. Fransman Adrien van Beveren, die heel de week er steeds goed bijzat, is tweede. Derde is Spanjaard Lorenzo Santolino die voor de eerste podiumplaats met Sherco zorgt. Een 7e tijd in de laatste proef was voor Benavides voldoende om zijn zege veilig […]

Lees meer

09-10-2020, 20:37

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en Sébastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten. “Uiteindelijk willen we […]

Lees meer

09-10-2020, 16:06

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Hondarijder Joan Barreda heeft vandaag de 3e etappe in de Andalucia Rally op zijn naam geschreven, gevolgd door Walkner en Benavides, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Bij de auto’s reed Al Rahji de snelste tijd. Nasser Al-Attiyah werd tweede op slechts 46 seonden, Peterhansel werd derde op 1.53 minuten. Al Rahji […]

Lees meer

Rallyraid video's