Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Het uitgangspunt van Jean Louis Schlesser en zijn team is vooruitstrevend te zijn. We willen de sport laten groeien, zowel sportief als economisch en de ruimte bieden aan onze gedeelde passie voor off-road rally. Daarom werkt de organisatie van de Africa Eco Race aan scenario’s die het houden van de komende editie mogelijk maken.

In het licht van de huidige gezondheidscrisis en de beperkingen die er gelden in het Koninkrijk van Marokko is het onmogelijk om de verkenningen voor de wedstrijd daar in september uit te voeren. Met een zwaar gemoed hebben we dan ook moeten besluiten dat de komende editie van de Africa Eco Race niet door Marokko gaat. We richten ons op een nieuwe route: Senegal – Mauritanië – Senegal, ofwel Dakar – Dakar, vanzelfsprekend in de geest van Thierry SABINE.

Na de administratieve en technische keuring in december 2020 worden alle voertuigen ingescheept vanuit Frankrijk voor vertrek richting Dakar. De deelnemers bereiken Dakar begin januari 2021 per vliegtuig. Hier worden ze herenigd met hun voertuigen voor de start van de Africa Eco Race, het grote Afrikaanse avontuur.

Van 5 tot en 17 januari 2021 doorkruisen de deelnemers, assistentieteams en de organisatie van de Africa Eco Race 2021 de landen Senegal en Mauritanië, om uiteindelijk te finishen aan het Lac Rose op 17 januari.

Het wordt een bijzondere editie waarin we Senegal herontdekken, racend tussen de Baobab bomen en over het zand. In Mauritanië zien we de mooiste landschappen van Afrika, met prachtige tracks en het oneindige zand. De route gaat door het hart van de Sahara, met rode, gele en witte duinen, eindeloze canyons tussen tafelbergen en groene oases tussen zwarte rotsen. Het is een van de weinige landen waar je de eindeloosheid kunt ervaren en het gevoel van onbegrensde vrijheid meemaakt.

Het inschrijfgeld voor de wedstrijd blijft hetzelfde, ondanks de hogere kosten voor de organisatie van de Africa Eco Race door het transport van de voertuigen en de logistieke uitdaging die het nieuwe parcours met zich meebrengt. Geen nieuwe tarieven.

De nieuwe route biedt voor de teams wel meer grip op de kosten en logistiek door de kortere afstanden: het aantal kilometers voor de assistentie wordt gehalveerd. Zodra het parcours en de logistieke details volledig zijn uitgewerkt wordt ook deze informatie bekend gemaakt.

De organisatie van de Africa Eco Race doet alles om van de komende editie een mooie en onvergetelijke wedstrijd te maken!

Gerelateerd nieuws

15-10-2020, 21:07

Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in

Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in

Een nieuwe opzet komend jaar tijdens de Africa Eco Race. Omwille van de omstandigheden in de wereld zal de rally dit jaar niet door Marokko gaan. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om te starten en finishen in Dakar, Senegal. Op dit moment zit er nog een team in de Afrikaanse binnenlanden om de route […]

Lees meer

21-08-2020, 15:14

Africa Eco Race 2021 zonder Marokko Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Het uitgangspunt van Jean Louis Schlesser en zijn team is vooruitstrevend te zijn. We willen de sport laten groeien, zowel sportief als economisch en de ruimte bieden aan onze gedeelde passie voor off-road rally. Daarom werkt de organisatie van de Africa Eco Race aan scenario’s die het houden van de komende editie mogelijk maken. In […]

Lees meer

17-08-2020, 21:50

Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje

Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje

Vorige week liet Van Velsen Rally Sport weten dat zij vrijwel zeker afscheid gaat nemen van het Blauwe Schatje. De vertrouwde GINAF X2222 met een machtige Caterpillar C18 motor en onder andere onafhankelijke wielophanging, welke opgebouwd is door GINAF Rally Power voor de Dakar Rally in Afrika, heeft Aad van Velsen en het team veel […]

Lees meer

08-07-2020, 17:23

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

De winnaars van de 12e editie hebben hun deelname voor 2021 al bevestigd en staan met het mes tussen de tanden klaar om hun titel te verdedigen. Bij de auto’s zullen Patrick en Lucas MARTIN van Team MMO zich moeten focussen om de 13e editie te winnen. En wie weet schrijven zij geschiedenis door tweemaal […]

Lees meer

Rallyraid video's