Echtpaar Peterhansel zegeviert bij auto’s in Abu Dhabi Desert Challenge

b_600_0_16777215_00_images_16-ABU_DHABI_2019_MCH68431.jpg

Dakar-legende Stephane Peterhansel en zijn vrouw Andrea hebben de Abu Dhabi Desert Challenge bij de auto’s gewonnen. Het duo pakte op de tweede dag de leiding en gaf die in het vervolg niet meer af, ondanks verwoede pogingen van de aanwezige concurrentie.

De eerste proef op het Yas Marina F1-circuit werd gewonnen door Cyril Despres, maar speelde de leiding in de wedstrijd al op de tweede dag kwijt aan Peterhansel. De Fransman bouwde zijn voorsprong in de dagen daarna uit en nam op de laatste dag, toen hij begon met een voorsprong van achttien minuten, gas terug. Uiteindelijk kwam hij met een ruime marge van nog acht minuten aan de eindstreep in Abu Dhabi. De tweede plaats ging naar Peugeot-rijder Khalid Al-Qassimi voor Aron Domzala. Daarmee kwam Overdrive Racing toch nog op het podium, na de teleurstelling van Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul. 

Het Nederlands/Belgische duo stond na de derde etappe tweede in het klassement, maar op de voorlaatste dag ging het toch nog mis. Met 180 kilometer te gaan in de vierde etappe werd het einde van een duin gemist en maakten ze een harde landing. “De impact was zo fors dat we flink last hadden van onze nek en onderrug, maar we konden wel door”, aldus Ten Brinke. Aanvankelijk konden ze nog doorrijden, maar niet veel later begaf de achterwielophanging het definitief. “We konden niets anders doen dan de handdoek in de ring gooien en wachten op de helikopter.”

Jakub Przygonski en Martin Prokop maakten de top-vijf compleet.