Luc Alphand terug in competitie met Mini-buggy

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ADDC_Luc-Alphand_CH39307.jpg

Luc Alphand, winnaar van de Dakar Rally van 2006, keert na bijna tien jaar afwezigheid terug in competitie. De Fransman doet met de Mini John Cooper Works Buggy van X-Raid mee aan de Abu Dhabi Desert Challenge van 24 tot 29 maart.

Sinds een ernstig ongeluk met de motor in juni 2009, waarbij hij twee ruggenwervels brak, reed Alphand geen rally’s meer. Wel was de voormalig skikampioen als commentator van de Franse tv aanwezig bij onder meer de Dakar Rally en was hij nauw betrokken bij de organisatie van de Silk Way Rally. “Het is altijd blijven kriebelen”, zegt Alphand (52) in het persbericht van X-Raid, waarin zijn rentree bekend is gemaakt.

“Sven Quandt vroeg me tijdens de afgelopen Dakar of ik het zou zien zitten om weer eens een rally te rijden, vooral om te ervaren hoe de huidige rallywagens aanvoelen, en ik kon dat aanbod niet weigeren. Omdat ik ervan hou om in het zand te rijden, dachten we meteen aan de Abu Dhabi Desert Challenge om daar met de X-Raid-buggy te beginnen. We zullen zien wat er mogelijk is na zo’n lange pauze. De buggy toonde zijn potentieel in de Dakar en met Andreas Schultz heb ik een zeer ervaren navigator aan mijn zijde. Ik leg mezelf geen druk op, ik kijk gewoon uit naar de ervaring.”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ADDC_Luc-Alphand_Silkway.jpg

Behalve met Alphand in de buggy komt X-Raid in de ADDC aan de start met Kuba Przygonski en Tom Colsoul – vorige week winnaars van de baja in Dubai – en Yazeed Al-Rajhi en Timo Gottschalk in de ‘gewone’ John Cooper Works Mini en met Stephan Schott/Paulo Fiuza, Eugenio Amos/Filipe Palmeiro en Kris Rosenberger/Nicola Bleichner met een klanten-Mini.

Foto's: X-Raid en Silk Way Rally