Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s.

Gepubliceerd op: 18-02-2020 15:43

Kennis maken met de 1000 Dunas Rally? Op donderdag 20 februari komt organisator Miguel Puertas naar Nederland. Wil je meer weten over deze leuke rally, waarbij er niet op tijd wordt gereden en je als ‘kistrijder’ meedoet? Kom dan Workaround Europ B.V. in Schijndel. Dakar Team Spierings is uw gastheer.

Workaround Europe B.V.
Duinweg 15
5482HR Schijndel
Aanvang: 20.00 uur / toegang vanaf 19.00 uur

Wil je langskomen? Laat het ons dan even weten en stuur een kort berichtje naar marcel.vermeij@rallymaniacs.nl

Vier klassen: Elite, Pro, Adventure, Rookie

Er zijn vier verschillende klassen, waarin je de 1000 Dunas Rally kunt rijden. Jij bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad, en hoe ver je daar in wilt gaan. Er is geen tijdsdruk, degene die het beste navigeert en alle waypoints haalt en dus de minste kilometers verkeerd rijdt, wint de race. Het gaat er niet om hoe snel je de afstand aflegt. Geen tijdsdruk dus, en dat is wat deze rally uniek maakt.  Jij bepaalt zelf welk doel je jezelf stelt en hoever je daarin gaat om dat doel te bereiken.

Start en finish is in Granada, Spanje. Na een korte proef in Spanje volgt de inscheping naar Nador in Noord-Marokko. In de loop van de avond rijd je dan naar het eerste bivak, waarna er vijf prachtige etappes in Marokko op het programma staan. Op de avond van deze vijfde dag neem je de boot terug naar Motril (Spanje), waarna nog een mooie laatste etappe volgt naar Granada.

Elite: 2.500 kilometer

Deze klasse is zeker niet voor beginners. Bijna vijfhonderd kilometer offroad per dag door Marokko is een flinke uitdaging.

Pro: 2.000 kilometer

Dit is de meest populaire klasse. Je zult nog steeds flink wat uren op de motor moeten maken, maar normaal gesproken ben je op tijd terug in het bivak om rustig je motor na te lopen voor de volgende dag en ook nog even te ontspannen.

Adventure: 1.500 kilometer

Prima geschikt voor de minder ervaren rijders, of als je met een zwaardere motor mee wilt doen.

Nieuwe klasse : Rookie

In deze klasse kun je met een gps rijden en de route rijden met behulp van een tracklog. Verkeerd rijden is er dan niet meer bij en je kunt je maximaal focussen op het rijden. Voor de veiligheid krijg je ook een Stella gps mee, waarmee de organisatie ten aller tijden kan zien waar je bent op de route. Totale afstand ± 1.500 kilometer

Transport van je motor naar Granada

Om het je makkelijk te maken, kunnen wij ook het transport van je motor en bijbehorende spullen vervoeren naar Granada en terug naar Nederland. We hebben een compleet pakket samengesteld: voor € 4.250,- ben je ingeschreven, is het motortransport geregeld en is de vlucht naar Granada inbegrepen. Moet je alleen wel voor 1 april inschrijven en betalen!

Inbegrepen in het transport:
– motor
– twee bakken voor je spullen
– tas kleding
– set wielen

Als je liever niet zelf sleutelt, is het ook mogelijk om een monteur in te schrijven. Met een paar man zou je dan de kosten kunnen delen. Dat kan ook met een 4×4, waarbij je serviceploeg zelf ook de Adventure route rijdt. Er zijn diverse mogelijkheden.