1000 Dunas 2019: technische keuring

Gepubliceerd op: 20-10-2019 18:57

Zo’n 40 deelnemers verzamelden zich vandaag bij de kartbaan in Santa Fé (even buiten Granada) voor de technische keuringen van de tweede editie van de 1000 Dunas Rally. Onder een heerlijk zonnetje met een gemoedelijke sfeer werden alle motoren kort nagekeken en voorzien van een Stella GPS systeem voor de navigatie en tracking.

Onder die veertig rijders twee Nederlanders: Paul Spierings, beste Nederlander in de afgelopen Dakar en derde in de Morocco Desert Challenge. En Joop van Zonsbeek, die er de eerste editie van de ‘Mille Dunas’ ook al bij was.

Organisator Miguel Puertas, die in het verleden teammanager was van het Spaanse Himoinsa Dakar motorteam: ” We willen graag dè referentie zijn in de rallywereld als het gaat om amateurevenementen, met nieuwe ideeën. Met de echte waarden van deze sport, wat voor mij betekent dat rijders het beste uit zichzelf halen en sterker worden, met intensieve navigatie en technische routes. Met drie categorieën kunnen we ons aanpassen aan de diverse niveau’s van de rijders. Of het nou beginners zijn, of pro’s, we hebben allemaal dezelfde passie voor deze sport. Met verschillende afstanden en moeilijkere routes kan iedereen zijn eigen avontuur beleven op het niveau wat past.”

Zondagochtend vertrekt de eerste motor om half negen vanuit Santa Fé aan de verbindingsetappe naar Motril. Daar is om 11.00 een showstart gevolgd door een korte proloog van twee kilometer over het strand. Daarna schepen de deelnemers in naar Nador. In de avond is de ontscheping in Marokko, gevolgd door een verbinding van 150 kilometer door het donker naar het eerste bivak. Op maandag gaat de eerste echte special dan van start, die de deelnemers over het Plateau du Rekkam zal voeren.

[widgetkit id=”317″]