1000 Dunas 2019: Pittige eerste etappe

Gepubliceerd op: 22-10-2019 06:27

Op de eerste dag van de 1000 Dunas 2019 zijn er gelijk al wat verschillen gemaakt in het klassement. Diverse coureurs kwamen in de problemen op het uitdagende parcours.

Op de eerste dag van de Dunas 1000 kregen de deelnemers direct een flinke test voor de wielen met een stage van 300 kilometer. Daarin was vooral de navigatie best lastig, iets wat in deze rally het belangrijkste is om foutloos te doen. Ook wat betreft het rijden was er de nodige uitdaging, het parcours bestond voor een groot deel uit harde paden met diepe sporen waarin het lastig was de controle over de motor te houden.

Paul Spierings reed maandag een band kapot en moest daarom de strijd staken. “Vier kilometer voor de tankstop ging het mis, even voor het middaguur”, vertelde Spierings. “Ik reed op volle snelheid op een sprong af en kwam op een steen terecht. Een moment later rolde m’n achterband me voorbij. Ik had geluk dat ik niet crashte, de jongen die bij me reed heeft bij de tankstop aangegeven dat ik gestrand was. Ze hebben een wagen gestuurd en ik ben uiteindelijk met een busje terug naar het bivak gegaan.”

Dinsdag staat er een lange etappe van zo’n 450 kilometer op het programma. Deelnemers beginnen in Talsint aan een proef van drie delen. De amateurs zullen een rit van zo’n 150 kilometer afwerken voor ze nog een verbinding naar het bivak rijden, maar de elites hebben daadwerkelijk een 450 kilometer lange proef tegen de tijd. Daarbij komen ze ook in het duinengebied bij Merzouga.

[widgetkit id=”318″ name=”1000Dunas – 21/10″]