Gerard List: last man standing bij de quads

Blijven rollen, geen gekke dingen doen en netjes navigeren: dat is het recept om de Morocco Desert Challenge bij de quads te winnen. Met een mega-voorsprong van maar liefst 70 uur hoefde Gerard List de laatste etappe eigenlijk al niet eens meer te rijden om te winnen. Hij is de enige van de quadrijders die alle etappes keurig reed en uitreed.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_22_MDC2018_2204_TB-4380.jpgGerard List: “Ik snap niet goed wat daar zo moeilijk aan is. Iedereen maakt maar rare fouten en rijdt de boel kapot. Als je lief bent voor het quadje, is het quadje ook lief voor jou. Zo simpel is het. Ik heb helemaal niet zo bijster goed gereden naar mijn idee, maar ik ben gewoon de last man standing. Het rijden ging goed, het navigeren ging goed en ik heb niet harder gereden dan ikzelf en het materiaal aan kan. Dat is waar het om gaat bij een rally. Het is een marathon hè, geen sprintwedstrijd. En deze rally is pittig zwaar.

In het begin heb ik het wel even moeilijk gehad, vooral fysiek, in de etappe met al die stenen. Maar daarna ging het steeds beter. Wat ik erg goed vind aan de Morocco Desert Challenge is de lunch halverwege, waarbij je verplicht 20 minuten rust pakt. Na 200 kilometer ben je echt wel door je energie en je suikers heen en met een lekker broodje en een frisje vul je dat beter aan dan met een smerig gelletje. Hier mogen andere rally’s een voorbeeld aan nemen, vind ik.”