Willems op weg naar podium, Klinkhamer voorlopig vijfde

Met twee uur vóór zich en twee uur achter zich, weet Maik Willems zich vrijwel zeker van de derde plaats bij de 4x4’s en in het overall klassement van de Morocco Desert Challenge. In de zevende etappe, van Boudnib naar Matarka, werd Willems vijfde. Bij de buggy’s noteerde Mark Klinkhamer de derde plaats in de etappe. In het buggy-klassement staat hij vijfde, ondanks 63 strafuren.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_21_MDC2018_2104_TB-3009.jpgMaik Willems: “Het was best een mooi dagje. Voor mij een beetje saai zelfs, maar Rob (van Pelt) heeft zijn handen vol gehad aan het navigeren. Vooral op het eind, waar Jean-Claude Kaket een fraaie puzzel in elkaar had gezet. Vanwege de vele kamelen, koeien en geiten op de paden onderweg was het wel opletten. Een voor de gaten, ook al waren het geen grote. We zijn met een sukkelgangetje van 30 km/u rechtsvoor in zo’n gaatje gereden. Dat heeft toch wat schade opgeleverd. Daar maken we ons niet zo druk over, want zowel voor als achter ons zijn de marges in het klassement dusdanig dat we muurvast op de derde plaats staan.”

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_21_MDC2018_2104_TB-3465.jpgMark Klinkhamer: “Deze buggy was ooit een Predator, maar na anderhalf jaar prutsen is het een VLK: een Verrekte Lastige Klus. Alle gekheid op een stokje, het is best een aardige auto geworden, maar doordat we in het begin van de week een probleem hebben gehad met een lekke tank, is het resultaat een tikje teleurstellend. Laat ik het zo zeggen: er had meer in gezeten. Er gebeurt zo veel bij de buggy’s, dat we uiteindelijk zelfs met zo veel straftijd nog vijfde kunnen worden. Met alleen achterwielaandrijving is het soms lastig, zeker op die snelle paden. In de duinen is voor ons nog wel winst te behalen, omdat we daar nog niet zoveel ervaring mee hebben. Heel veel andere buggy’s doen al niet eens meer mee. Ook vandaag had de concurrentie een boel pech en daardoor konden wij derde worden. Het verschil naar het podium is gewoon te groot. Dat zit er niet meer in, tenzij er nog wat vóór ons kapot gaat. Maar dat mag ik niet zeggen. We gaan er morgen gewoon nog een keer goed voor zitten en dan zien we wel waar we uitkomen.”