Maik Willems geniet in de duinen in vijfde etappe

De tijdstraf van 4 uur in de vierde etappe wierp Stéphane Henrard ver terug in het klassement van de Morocco Desert Challenge. Als gevolg kwam hij pas als veertiende aan de start van de vijfde etappe, zodat de rit van 278 km tussen Fezzou en Merzouga een inhaalrace werd voor de Belg. Hij kwam met de snelste tijd aan de finish. De leiding van het klassement blijft in handen van de Fransman Jean-Pascal Besson. Maik Willems was zowel in de stage (zesde) als in het klassement (zesde) de beste Nederlander.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_19_MDC2018_1904_JVO_-8354.jpgStéphane Henrard: “We hadden de overwinning in het eindklassement eigenlijk al opgegeven, na de gebeurtenissen van gisteren. Ik vond het een goede gelegenheid om enkele nieuwe onderdelen uit te proberen. Zo reden we vandaag bijvoorbeeld met een nieuwe rem, die trouwens niet eens helemaal perfect functioneerde. We stapten vanochtend echt gefrustreerd in de wagen, helemaal niet met de bedoeling om te winnen. Maar kijk, aan de bevoorrading hadden we al twintig minuten voorsprong op de rest. We kunnen de wedstrijd misschien niet meer winnen, maar wel nog de dagetappes.”

Jean-Pascal Besson: “We waren verdwaald na CP2, waardoor we ongeveer vijftien minuten verloren. Het was best moeilijk voor ons omdat we bij de start onder druk stonden: we moesten de track openen omdat we gisteren hadden gewonnen. We moesten heel voorzichtig zijn in het zand, maar het was ook een heel gevecht met de concurrentie die achter ons aan reed. We hadden een lekke band na 30 kilometer en we hadden maar twee reservewielen bij ons, om lichter te zijn in de duinen, dus het was stressvol! Uiteindelijk ging het goed. We zijn opgelucht."

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_19_MDC2018_1904_JVO_-0257.jpgMaik Willems: “Dit was veruit de mooiste etappe tot nu toe, en zeker het laatste stuk, door de duinen van Erg Chebbi bij Merzouga. Een genot! Net na de lunchstop was ook een mooi stuk, met een enorm gat in het pad waar iedereen moeite mee had. Buiten de duinen was het lastig navigeren. De roadbooks van Jean-Claude Kaket zijn supergedetailleerd. Om de 100 meter is er een note. Als je er eentje mist, ga je de fout in. Wij hebben ook een paar keer verkeerd gezeten, maar doordat het zo gedetailleerd is, merk je het ook snel als je niet goed zit. Vorig jaar streden we om het podium, dit jaar zitten we wat verder naar achteren in het veld. Het veld is een stuk sterker geworden en het materiaal dat er staat is gelijkwaardiger. Er staat een batterij Overdrive Toyota’s… In het 4x4-klassement staan we nog altijd gewoon derde.”