Klassement voor Henrard aan gort, Mooij beste Nederlander

Stéphane Henrard is zijn leidende positie in het klassement van de Morocco Desert Challenge kwijt. In de vierde etappe, een rit over 310 kilometer van Mhamid naar Fezzou, viel de Dunbee van de Belg op 100 kilometer voor het einde stil. In het gecombineerde klassement van buggy’s en 4x4’s zakte Henrard naar de vierde plaats. De eerste plaats is nu in handen van de Portugees Paolo Ferreira. Jan Mooij was in de etappe de beste Nederlander. In het klassement staat hij achtste, achter Maik Willems.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_17_MDC2018_1704_JVO_-8151.jpgStéphane Henrard: “Ik begrijp er niks van! We lagen ruimschoots aan de leiding en het was een heerlijke dag, maar ineens viel de oliedruk weg. Ik drukte het gaspedaal in en er gebeurde niks meer. Toen we gingen kijken, kwam er een dikke wolk blauwe rook onder de motorkap vandaan. Het was op 100 kilometer voor de finish en we zijn het laatste stuk gesleept. We hebben wel alle waypoints, dus in die zin is de schade beperkt, maar we hebben wel heel veel tijd verloren. Ik baal hier ontzettend van.”

Jan Mooij: “Vierde bij de 4x4’s en vijfde in het klassement: dat is hartstikke goed. We liggen mooi op schema. Het ging vandaag ook erg fijn, op een kleine tegenslag na net voor de duinen. Ik zat ineens met de schakelpook in mijn handen. Met klemmen hebben we de boel weer vastgezet en daarna ging het als een tierelier. We hebben een paar mooie duels met Maik Willems gevoerd. Soms werden we alleen wel erg opgehouden door andere auto’s en ssv’s, die niet op de sentinel reageerden. Als dat een kilometer of 2 is, is het niet erg, maar na 25 kilometer in het stof ben je het wel spuugzat. Je ziet niks en dus kun je er niet langs zolang ze niet even stoppen en aan de kant gaan. Morgen zitten er weer meer duinen in het parkoers en dat is goed voor ons. Duinen, dat is toch wel ons ding. Dus ik heb er zin in.”