Peter Versluis heeft ritme gevonden in MDC

De eerste twee dagen van de Morocco Desert Challenge zat het tegen bij Peter Versluis. Op de derde dag, in een zeer gevarieerde etappe van 335 kilometer naar Mhamid, had de Veka MAN-coureur de smaak weer te pakken. Hij werd tweede achter Ales Loprais, en eindigde vóór Janus van Kasteren jr en Martin van den Brink, die drie kwartier verloor doordat de bouten van het rechtervoorwiel los waren gelopen.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_17_TB_L8750.jpgPeter Versluis: “Het zat niet mee die eerste twee dagen. In de eerste etappe hadden we een band lek gereden op een steen die onder water lag verstopt en gisteren was navigator Marcel Pronk zo ziek dat we niet echt konden gaan. Maar vandaag ging het super. Voor de lunchstop (op km 148) hadden we twee kleine navigatiefoutjes, maar verder ging het prima. In de duinen hebben we goed gereden en op het laatste stuk, met snelle pistes en nog wat kleine duintjes, hebben we veel goed gemaakt. We hebben vandaag in elk geval de penalty van een uur, die we hadden gekregen omdat we te hard bij een CP aan kwamen, weer weggewerkt. In het klassement komt het denk ik niet meer goed. Ik ga er in elk geval niet vanuit dat anderen zulke problemen krijgen of fouten maken dat we bijna twee uur kunnen goed maken. Het is hoe dan ook goed om weer een serieuze rally te rijden. Het was al van de Dakar van vorig jaar geleden. Komende Dakar willen we er weer bij zijn. Wel met deze truck in een verbeterde versie, want de nieuwe truck gaan we niet op tijd gereed krijgen.”

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_17_TB_L8635.jpgAles Loprais: “Deze etappe ging alles stukken beter dan de vorige twee dagen. Minder stenen – gelukkig – en wat duinen: heel gevarieerd en afwisselend. Het eerste deel was erg leuk. Daar konden we ook goed opschieten. Ferran heeft perfect genavigeerd, wat een compliment waard is, want het was erg lastig. Doordat Martin van den Brink met problemen stond, moesten wij het spoor openen in de duinen. Ze waren niet zo groot, maar het was wel erg zacht zand. Ik ben blij met deze overwinning, want hierdoor zijn we Van den Brink voorbij in het klassement.”

Martin van den Brink: “Tot na de lunchstop lagen we eerste, maar toen zijn we drie kwartier verloren doordat de bouten van het rechter voorwiel eruit waren gelopen. Dan krijg je het wiel er nauwelijks af en het nieuwe er nauwelijks op. Heel jammer, want qua rijden ging het heel goed. We staan nu 19 minuten achter Loprais. Daar word ik verder niet zenuwachtig van hoor. Die kunnen we hebben.”