Janus van Kasteren grijpt zijn eerste kans in MDC

Een Mammoet Rallysport-truck op 1 is geen verrassing in de Morocco Desert Challenge. Maar wel als het die van Janus van Kasteren jr is. Van Kasteren (508) was ruimschoots de snelste van de dag, met Ales Loprais (506) op 2 en Martin van den Brink (501) ‘pas’ op de derde plaats. De snellere trucks hadden weinig problemen met de 77 kilometer lange eerste etappe bij Plage Blanche. De trucks in het achterveld hadden echter grote moeite met de steeds dieper wordende waterdoorwadingen. Een paar zaten vanavond laat nog altijd vast. Vanwege die problemen zijn de doorwadingen uit de tweede etappe geschrapt.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_15_MDC2018_1504_TB-8869.jpgJanus van Kasteren: “Ik was even bang dat ik vast kwam te zitten. Ik zag overal auto’s staan in de modder en ben er plankgas doorheen gegaan. Ik ben zo hard van start gegaan dat ik na 10 kilometer al bij William de Groot was, die ook meteen opzij is gegaan. Ik heb me vandaag absoluut niet ingehouden. Ik wilde per se voor de tweede etappe ver vooraan starten, omdat ik wist dat er nog een paar van die doorwadingen zouden komen, dus ik ben ervoor gegaan. Gelukkig zijn ze geschrapt, want dat had echt niet gekund. Het was goed dat de eerste etappe maar 77 kilometer was. Voor mijn navigator Erwin van den Bosch is het de eerste keer in de Renault. Dat maakt veel uit, want met de Renault gaat het veel harder dan met de DAF, dus voor de navigator is het heel anders. Dat hij nu de tweede etappe moet openen, zonder sporen die als bevestiging kunnen dienen, wordt wel spannend, maar dat kan hij wel hoor.”

Ales Loprais: “Ik was verrast door deze proef, die veel lastiger was dan ik had verwacht. Ik heb geen backup, dus ik moet een beetje behoudend rijden, maar dat viel niet mee. Ik voelde de stenen in de riviertjes waar we doorheen moesten. Dat is griezelig, want je ziet ze niet en als je een steen net verkeerd raakt, kun je flinke schade oplopen. Daarom was ik een beetje nerveus af en toe. Het niveau van de wedstrijd is verrassend hoog. Er zijn vijf, zes min of meer gelijkwaardige trucks.”