Goed begin van MDC voor Maikel Smits

De eerste etappe van de Morocco Desert Challenge is bij de motoren gewonnen door Mario Patrao (105). De Portugees wist net voor de finish van de 77 kilometer lange eerste etappe op het strand van Plage Blanche Maikel Smits (103) te passeren. Die had op zijn beurt de voor hem gestarte Belgen Gilles Vanderweyen (102), die derde werd, en Olivier Scheen (101) ingehaald. Smits werd zodoende tweede.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_15_MDC2018_1504_JVO_-6362.jpgMaikel Smits: “Ik moest weer even wennen aan de snelheid, maar ook aan de stenen. Er zat al vrij snel in de proef een vrij technisch stuk in met veel gladde stenen. Daarom ben ik voorzichtig begonnen. Ik heb op ongeveer 25 kilometer een klein navigatiefoutje gemaakt, doordat ik niet goed begreep wat de roadbookmaker nou precies bedoelde. Ik ben iets te vroeg naar rechts gegaan, maar kwam toch op het goede pad uit. Het tweede deel van de proef was een stuk met een rivierbedding en wat kleine waterdoorwadingen. Erg leuk en mooi om te rijden. Het ging best lekker. Beter dan ik had verwacht, omdat ik wat voorzichtig was. Een mooi begin.”

Mario Patrao: “Alles verliep perfect vandaag. Net zoals de meesten probeerde ik relatief voorzichtig te starten en de technische stukken in de rivierbedding door te komen. Eens we op het strand kwamen, trok ik de gashendel open. Zand is echt mijn specialiteit. Ik haalde er snelheden tot 150 km/u. Dat maakte het verschil, want kort voor de finish stak ik Maikel Smits voorbij.”

Gilles Vanderweyen: “Dit was in alle opzichten een geslaagde start. Nochtans hield ik mezelf voor om rustig te beginnen, en zeker het technische stuk in de rivierbedding goed door te komen. De 77 kilometer lange track was uitdagend en snel. De landschappen waren magnifiek, vooral het laatste stuk op het strand, waar ik snelheden tot 140km/u haalde. Met deze derde tijd is het een goed begin, maar het belangrijkste is om de laatste finishlijn te bereiken zonder blessures.”