MDC 2018: Veel concurrentie bij de ssv’s

Met 28 stuks is het veld bij de ssv’s alweer verder uitgebreid. De Belg Marc Lauwers verdedigt zijn titel in de Morocco Desert Challenge, maar hij kan rekenen op concurrentie van onder meer Godfried Lintjens. In de ssv-klasse debuteert bovendien Kim de Rycker, die MDC twee keer won op de motor. Meer dan genoeg kapers op de kust dus, met vrijwel identiek materiaal in de vorm van de Can-Am Maverick.

402 Godfried Lintjens/Erik Klomp: ‘Het meest geavanceerde ding aan de start’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_14_MDC2018_1404_TB-7963.jpg

Als de nummer 2 op de startlijst van de ssv’s mag er wat verwacht worden van het Nederlandse duo Godfried Lintjens en Erik Klomp. Zelf koesteren ze ook best verwachtingen van deze Morocco Desert Challenge. “Maar we weten ook heel goed dat plannen maken gemakkelijker is dan ze tot uitvoering brengen”, vertelt Lintjens.

Dus, wat zijn de plannen? Lintjens heeft de Can-Am Maverick zelf aangepast en herbouwd, op basis van de ervaringen van de vorige drie keer dat hij meedeed. “Ik zal niet zeggen dat hij beter is, maar hij is zeker anders en beter uitgebalanceerd en – dat durf ik wel te zeggen – het meest geavanceerde voertuig aan de start in deze klasse. Het plan is om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten in de proloog, zodat we een goede startpositie hebben in de eerste echte etappe, om vervolgens elke dag wat tijd te pakken hier en daar. Maar we realiseren ons terdege dat er van alles kan gebeuren in een wedstrijd als deze, vooral de dingen die buiten onze controle liggen.”

Om het beste uit de ssv te halen, heeft Lintjens een team gevormd met Erik Klomp, die eerder op de motor meedeed. Voor Klomp is het de eerste keer als navigator. “Een nieuwe uitdaging”, zegt hij. “De grootste verandering is dat ik de notes moet doorgeven. Als motorrijder kijk je en handel je in hetzelfde moment. Maar als copiloot handel je niet zelf. Ik verwacht dat er best een moment komt waarop ik denk ‘waarom gaat hij hier rechtdoor?’, en meteen besef dat hij dat doet omdat ik vergeten ben te zeggen wat Godfried moet doen.”

“We zijn allebei motorrijders”, vult Lintjens aan. “Ik ben er dus niet bang voor dat dat problemen geeft. Integendeel, ik denk dat de ervaring als motorrijder een voordeel is. Ik geloof dat we een goed koppel zijn.”

401 Marc Lauwers/Bob Geens: ‘Meer is niet altijd beter’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_14_MDC2018_1404_TB-8131.jpgDe fout om meteen vol gas van start te gaan heeft Marc Lauwers al eens gemaakt. Dat gaat niet meer gebeuren. De Vlaming, die zijn titel verdedigt bij de ssv’s, heeft inmiddels genoeg ervaring om te weten dat de Morocco Desert Challenge een uithoudingsproef over acht dagen is. “Begrijp me niet verkeerd: ik sta te springen om van start te gaan. Ik heb er veel zin in en het is goed dat het nu gaat beginnen. Maar ik hoef geen etappes te winnen om de wedstrijd te winnen. Laat anderen de fouten maar maken. Onze strategie is om een constant strak tempo te rijden. Het gaat uiteindelijk om het beste gemiddelde.”

De ssv waarmee Lauwers vorig jaar de overwinning behaalde, is niet veel veranderd, maar wel beter geprepareerd. “We hebben er aardig wat gewicht af gehaald”, zegt Lauwers, die zelf ooit 45 kilo zwaarder was dan hij nu is. “Die winst zit in kleine dingen. Zo hebben we een lichtere rolkooi. We zijn uitgegaan van wat minimaal nodig is. Dat is goed genoeg. Meer is niet altijd beter.” 

409 Kim de Rycker/Thibaut Lemahieu: ‘Ik was toe aan iets nieuws’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_14_MDC2018_1404_TB-8123.jpgHet afscheid van Kim de Rycker van de MDC 2017 was niet zo prettig. Met een gebroken been moest hij de wedstrijd verlaten. Toen al kondigde de Belg, die MDC twee maal won op de motor, aan over te stappen van de motor naar de ssv. “Ik heb altijd gezegd dat ik drie keer wilde winnen en dan iets anders zou gaan doen. Die drie keer winnen is niet gelukt, maar het was toch tijd voor iets nieuws.”

Zodoende komt hij nu met een ssv aan de start, en laat hij de motor over aan zijn broer Tom. “Het is weliswaar de eerste keer op vier wielen, maar ik hoop toch de top 5 te kunnen halen. Ik heb nog nooit met een buggy of auto in de woestijn gereden, maar ik heb wel het gevoel van in het zand rijden met de motor, waar ik profijt uit hoop te kunnen halen.”

Voor navigator Thibaut Lemahieu is MDC nieuw, maar hij deed eerder al ervaring op met navigeren in de Merzouga en de Serres Rally. “Zo vullen we elkaar goed aan”, meent De Rycker. “We gaan ons best doen er iets moois van te maken.”