MDC 2018: Smits één van de favorieten bij de motoren

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_14_MDC2018_1404_JVO_-5130.jpg

Het veld bij de motoren en quads in de Morocco Desert Challenge is dan kwantitatief misschien minder imponerend dan dat bij de auto’s en trucks, de kwaliteit liegt er niet om en telt heel wat rijders die aan elkaar gewaagd zijn. Zowel bij de motoren als de quads is een Nederlander één van de favorieten.

103 Maikel Smits: ‘Niet op anderen letten’

Met een indrukwekkend debuut in de Dakar Rally achter de rug, is Maikel Smits één van de favorieten voor de overwinning in de Morocco Desert Challenge. Op de startlijst weet de Nederlander nog twee Belgen (Olivier Scheen en Gilles Vanderweyen) voor zich, die in eerdere edities van MDC goed presteerden en met wie hij zeker rekening zal moeten houden. “Dat zijn mannen met misschien wel veel meer ervaring dan ik en ik verwacht dat die zeker de eerste dagen wel sneller kunnen zijn”, zegt Smits. “Maar ik weet ook dat ik daar niet naar moet kijken, mijn eigen ding moet doen en me vooral niet moet laten opjagen.”

Sinds zijn terugkeer uit Zuid-Amerika werkte Smits wel veel aan zijn conditie, maar zat hij nog niet veel op de motor. “De eerste twee dagen zal ik er weer een beetje in moeten komen, het gevoel terug moeten krijgen. De strategie is dus om rustig aan te beginnen. Ik weet hoeveel stenen er liggen in Marokko en ik heb geen zin om domme fouten te maken. Liever lekker rijden en heel aan de finish komen, dan met alle geweld moeten winnen.”

112 Gerard List: ‘Ik ben niet de snelste, maar weet wel hoe het spel werkt’

Het liefst zou Gerard List op de motor gaan, maar na een heupblessure is dat geen optie meer. De quad is echter een prima alternatief. Op de startlijst van de Morocco Desert Challenge staat de Nederlander als hoogst genoteerde quadrijder. “Maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet weten”, zegt List. “Ik ben zeker niet de snelste – Alex Brusselers bijvoorbeeld is sneller – en op de eerste dag ben ik misschien wel de langzaamste van de quadrijders, maar tegen het eind van de rally sta ik er heus wel bij. Ik weet hoe het spel werkt.”

List reed al veel rally’s, waaronder de Dakar, maar in 2010 liep hij een zware heupblessure op. “Daardoor kon ik niet meer vrijuit motorrijden. Ik heb het geprobeerd als navigator in een buggy en een auto, maar dat is toch niet mijn ding. Ik ben een motorman. De quad ligt daar het dichtste bij en heeft als voordeel dat je niet met de benen aan de grond komt. Ik moest wel even een drempel over, omdat het toch heel anders is dan op twee wielen, maar ik heb de smaak inmiddels wel te pakken. Ik ken mijn tempo, ik weet wat de quad kan en wat ik ermee kan.”

De Yamaha waarmee List aan de start komt, is nagenoeg standaard. Hij heeft er weinig aan veranderd. “Ik hoef niet harder. De uitdaging zit voor mij niet in de snelheid, maar in het spel: uitzoeken hoe het roadbook in elkaar zit, hoe de maker denkt, wat hij bedoelt. Als je dat door hebt, is de snelheid van ondergeschikt belang.”