De Baar als leermeester aan de slag in Morocco Desert Challenge

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_vandongenverfrally.jpeg

Pascal de Baar was een van de opvallende afwezigen in de afgelopen Dakar Rally, maar hij heeft zeker niet stilgezeten in de afgelopen jaar. Nu keert De Baar terug als leermeester binnen het Van Dongen Verf Rallyteam in de Morocco Desert Challenge.

Giso Verschoor van Van Dongen Verf was een echte liefhebber van rallytrucks en kocht recent de MAN van De Baar. Hij gaf daarbij aan graag samen een rally te rijden met de door de wol geverfde coureur. “Daar had ik wel zin in”, zei De Baar in gesprek met Rallymaniacs. “Ik wilde het ook graag met Tonnie [van Schaik] doen, die is al jarenlang monteur bij me maar had nog nooit mee gereden. Toen hebben we besloten om de Morocco Desert Challenge te nemen als eerste rally om hem ‘het vak’ te leren.”

De Baar reed de Morocco Desert Challenge vorig jaar aan boord bij Eimbert Timmermans als navigator. Gevraagd naar de rolverdeling binnen het team, zei De Baar: “Ik ga eerst rijden en dan doe ik het hem allemaal voor. Wanneer hij het navigeren onder de knie heeft, want dat vind ik nog wel zo belangrijk en is de basis voor het deelnemen aan deze sport, gaat hij rijden. Hij moet alle facetten leren en dat wil hij ook graag.”

De Baar verwacht een zware strijd vooraan het veld, maar het Van Dongen Verf Rallyteam gaat zich niet mengen in die strijd. “Er gaat binnen de trucks een enorme strijd losbarsten, er zijn zeker vijf rijders die elkaar geen centimeter gunnen. Verder denk ik dat het een hele leuke rally wordt en vooral een mooie introductie voor Giso in de rallywereld. Wij hebben ons ten doel gesteld om niet laatste te worden, al gaat er ook niets verloren als dat niet lukt.”