Rymax introduceert nieuwe race-olie lijn op Morocco Desert Challenge

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_531_Rymax_Lubricants_MDC_4x4.jpg

Het Nederlandse Rymax Lubricants introduceert op de Morocco Desert Challenge een compleet nieuwe racelijn motoroliën. Herman Peene, general manager van Rymax, neemt meteen de proef op de som met zijn eigen product. Samen met zijn wingman Marnix Deibert maakt Peene zijn rallydebuut tijdens een van de meest extreme woestijnraces ter wereld. Rymax Lubricants is daarnaast voor het eerst hoofdsponsor van dit event. 

Het duo zal de meer dan 2.400 kilometer door de Marokkaanse woestijn afleggen in een off road voertuig van Can-Am, de Maverick X3. “Een van de coolste machines op de markt”, aldus autoliefhebber Peene. Samen met de doorgewinterde monteur en coureur Deibert, die eerder als navigator deelnam aan de Parijs-Dakar, maakte hij de auto in diens werkplaats rally ready. Peene: “Ik wilde winnen maar nadat ik gesproken heb met wat experts, is finishen nu het doel. We hebben er in ieder geval voor gezorgd dat het voertuig goed genoeg is om te finishen.”

Team Rymax

Peene en Deibert rijden niet alleen. In Team Rymax zitten verder Maikal Smits (motor, Beste Nederlander in Dakar 2018) en Vincent Thijs (auto). Je kan Team Rymax en Herman op training volgen in de vlogs op Youtube en de site van Rymax.

De R-lijn

Team Rymax rijdt op Apollo R, een volledig synthetische motorolie uit de door Rymax ontwikkelde R-lijn. Naast Apollo R bestaat de R-lijn uit Motrax R, een synthetische olie voor motorfietsen, Gevitro R, een versnellingsbak race-olie en Vector R, een remvloeistof. Met deze toevoeging wil Rymax zich meten met en zich onderscheiden van andere grote aanbieders van race-lijnen. Bovendien wil het in Zevenaar gevestigde bedrijf hiermee Rymax als merk versterken en zich vestigen als serieuze, niet meer weg te denken speler in de markt.

Hoofdsponsor Morocco Desert Challenge

Hoewel het zijn eerste woestijn rally is, zit autoracen Peene in het bloed. In 2011 is hij begonnen met de BMW M3 Cup, die hij in 2015 won. Na vier jaar aan de M3 Cup te hebben meegedaan, ging Peene op zoek naar een nieuwe uitdaging voor op zijn bucketlist.

Na een ontmoeting met Gert Duson, organisator van de Morocco Desert Challenge, had hij die gevonden. Afgelopen jaar werd Rymax, als eerste bedrijf sinds het tienjarig bestaan van de Morocco Desert Challenge, officieel partner van de snelstgroeiende rally in Noord-Afrika. Voor Peene hét moment om zijn nieuwe Rymax racelijn te introduceren en zijn jongensdroom waar te maken.

De rally start op vrijdag 13 april met de keuring van de voertuigen in de Marokkaanse badplaats Agadir. Hier bevinden zich ook bivak 0 en het rally hotel. Op zondag 15 april klinkt het echte startschot op het mythische Plage Blanche aan de Atlantische Zee, 250 km ten zuiden van Agadir. Een week en 2.500 km later eindigt het avontuur in Oujda in Noord-Marokko. 

Een van de zwaarste rallys ter wereld

Wat de Morocco Desert Challenge uniek maakt zijn de 0 km liaisons. Dit betekent dat er op geen enkel moment tijdens de race wordt gereden over asfalt of aangelegde wegen. Mede hierom is de Morocco Desert Challenge wat het belooft: een echte uitdaging in de Marokkaanse woestijn en een van de zwaarste ter wereld.

Over Rymax Lubricants

Rymax is een premium producent en leverancier van smeermiddelen en -oliën uit Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1986 en is verkrijgbaar in meer dan 40 landen wereldwijd. Rymax is gevestigd in Zevenaar.