Vick Versteijnen met Versteijnen Trucks Racing naar Morocco Desert Challenge

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_1DTB7132.jpg

Vick Versteijnen kondigde het al aan op Facebook. Zij zouden tijdens de Strandrace in IJmuiden voor het eerste in publiek met de nieuwe truck gaan rijden. Op zondag morgen kwam dan er dan ook een bijna geheel witte Scania Torpedo het bivak in rijden, maar met een nieuw logo op de truck.

Een bedrijfswijziging, Vick Versteijnen had TopTrucks samen met zijn companion maar gaat in de toekomst alleen verder onder de naam van Versteijnen Trucks. Het team wil het nog even spannend houden, maar gaat met Versteijnen Trucks Racing naar de Morocco Desert Challenge in April. Vandaar de nog de witte truck maar Versteijnen beloofd binnenkort meer. “We gaan er weer iets moois van maken, en het voelt nu al heel goed”.

Verbeterde truck

Niet alleen de naam is veranderd, ook de Scania heeft de nodige aanpassingen onder de kap. “Een hagelnieuw type 2 blok met veel modificaties” verteld Versteijnen enthousiast. Naast een zwaardere motor heeft het team ook de kabelboom, de hele aandrijflijn en aantal kleine dingen aangepakt. “De auto doet het super, alles reageert goed dus dat is al een mooie beloning na zo’n tijd.”

Vertrouwde equipe

Over de equipe samenstelling verteld Versteijnen blij dat Andre van de Sande weer terug op de truck is na een jaar afwezigheid. Naast Andre zit ook Teun van Dal weer in de cabine, “Teun zit alweer vier jaar bij het team en krijgt nu de kans om te gaan navigeren. Ik heb gruwelijk veel plezier met hen en dat is toch uiteindelijk waar we het voor doen.”

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_1DTB7000.jpg

Vandaag moest Versteijnen er op het strand van IJmuiden toch wel aan trekken. Naast hem stonden Aart Schoones, Johan Elfrink en Sofian Brinusna. Met name Aart Schoones maakte het Versteijnen moeilijk om de lange rechte stukken over het strand. “Het is hartstikke leuk met zoveel mensen en iedereen is enthousiast hier.” verteld hij in het bivak. “Dit zijn de eerste en eigenlijk alweer de laatste test meters.” Nog een paar weken en dan gaat de truck op transport voor de Morocco Desert Challenge.