MDC 2018 nieuwsupdate

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_DKR18_01_20_333.jpg

Allerlaatste kans om in te schrijven & grootste T4 truckrace ter wereld! Op zondagavond 11 februari om middernacht worden de inschrijvingen voor de Morocco Desert Challenge 2018 onherroepelijk afgesloten.

De categorieën Motor/Quad en SSV waren twee weken geleden, met respectievelijk 60 en 30 deelnemende teams al volzet. Dit is nu ook het geval voor de trucks waar de teller wordt stopgezet op 33. Daarmee is een nieuwe mijlpaal bereikt: Met enige fierheid kunnen we de titel van “grootste T4 truckrace ter wereld” claimen. De nieuwe namen die in dit klassement onlangs zijn toegevoegd, maken we binnenkort bekend.

Met 20 deelnemende auto’s in de Raid categorie is ook deze groep volzet. Er zijn enkel nog 3 plaatsen bij de 4x4 en 4x2 aangedreven auto’s in wedstrijd. First come, first serve maar zondagavond is absoluut de deadline.

Maikel Smits, beste Nederlander in de Dakar2018 wordt Rymax-rider

Het was één van de zwaarste Dakars sinds jaren. Maar dat weerhield Maikel Smits er niet van de finish te halen. En met een 26 e plaats in het algemene klassement leverde hij als debutant een zeer knappe prestatie, in een sterk bezet veld met alle wereldtoppers van de partij.

Deze mooie prestatie ging niet onopgemerkt voorbij aan Morocco Desert Challenge hoofdsponsor Rymax Lubricants, die Smits uitnodigde om in de tiende editie van de Morocco Desert Challenge van start te gaan. In de kleuren van Rymax zal Maikel voor een topklassering gaan.

Marokko is geen onbekend terrein voor Smits. In 2017 finishte hij op een fraaie 15de plaats in de Merzouga Rally. Tijdens de Morocco Desert Challenge zal Smits er een tandje bij moeten zetten om het nog beter te doen, maar het belooft een mooie strijd te gaan worden bij de motoren. Binnenkort meer over de andere favorieten op onze website!

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_DKR18_01_13_029.jpg

Roadbooks zijn klaar / de verkenningstocht kan beginnen

Het titanenwerk is geleverd. Na 3 verkenningstochten van vele weken en daarna maanden computerwerk door Jean-Claude Kaket en Mimie, zijn de road books van de MDC2018 klaar voor de finale controle. Volgende week beginnen we eraan en trekken we met een team van 10 mensen en 5 auto’s naar Marokko. Los van mezelf en uiteraard mijn race director Jean-Claude, gaan voor de validatie van de road books ook Jean-Marie Lurquin en Charly Gotlib mee, 2 top-navigatoren met respectievelijk 19 en 29 Dakars op hun palmares. Volg ons avontuur vanaf 20 februari via facebook.com/moroccodesertchallenge/

Hierbij nog enkele verbluffende statistieken over de creatie van onze road books:

⦁ Totaal afgelegde kilometers in de voorbereidende fase: 17356 km

⦁ Digitaliseren van de rally & raid roadbooks: 900 werkuren

⦁ Aantal tekeningen/vakjes in het roadbook: 3897 (rally) en 1889 (raid)

⦁ Totaal aantal gemaakte gps tracks (rally, raid, medics, sweepers, assistance, etc.):  323 

Gert_JC.jpg

 

Ben je een rally fan, heb je vrienden of familie die deelnemen aan de MDC of ben sponsor je één van de deelnemende teams? Dan heb je misschien zin om gedurende enkele dagen de rally mee te maken en de sfeer op de race track én in het bivak op te snuiven. Wel, dat kan! 

Tussen 14 en 22 april 2018 doorkruisen de deelnemers Marokko in acht gevarieerde etappes. Tussen de start op het strand aan de Atlantische oceaan en de finish aan de Middellandse Zee wacht hen al het moois wat Marokko heeft te bieden: maagdelijk strand, adembenemende canyons, uitdagende duinenpartijen, desolate valleien en panoramische landschappen. De Morocco Desert Challenge 2018 is letterlijk wat het belooft: een echte rally, vol uitdaging en afwisseling, met mooie bivaks in de woestijn en zonder saaie verbindingsroutes. We hebben dit jaar de hele route in 3 verdeeld en rond elk deel, samen met GPT, een bezoekerreis gepland. 

Elk van deze drie vip-reizen beslaat een andere fase van de Morocco Desert Challenge en dus is er voor elk wat wils: de spectaculaire start op Plage Blanche aan de Atlantische oceaan, de indrukwekkende duinen van Erg Chegaga en Merzouga of de emoties en de euforie van de finish aan de Middellandse Zee. De reizen hebben gemeen dat ze van alle gemakken en comfort voorzien zijn en u dicht bij de rally brengen. Sterker nog: u bent er onderdeel van.

Download hier de VIP-brochure in het Nederlands.

Voor meer vragen en reservaties, contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: +31/(0)6.22.48.94.09