Morocco Desert Challenge: tweede grootste rally-raid ter wereld

TrucksMDC2018.jpg

“Blijven geloven in je eigen kracht, leren van je fouten én van die van anderen en vooral trouw blijven aan je eigen waarden.” Met deze wijsheden in het achterhoofd groeide de Morocco Desert Challenge in tien jaar uit van een piepkleine rally-raid naar een internationaal evenement met een reputatie om “u” tegen te zeggen. 

Met naar schatting 650 deelnemers in rally, raid en assistentie en een 150 man sterke crew kan de Morocco Desert Challenge zich vandaag uitroepen tot de tweede rally-raid ter wereld en de grootste op Afrikaanse bodem. En dat zal in april 2018 gevierd worden, elke dag opnieuw! 


MDC 2018: bijna vol : laatste plaatsen voor het standaardtarief tot 31 december

Nog maar een kleine vier maanden tot de start van de Morocco Desert Challenge resten ons. Wie nog mee wilt naar de tiende editie, van 14 tot en met 22 april, kan zich maar beter haasten. De inschrijvingen gaan hard en het quotum dat de organisatie heeft gesteld, is bijna bereikt: 80 procent van de 650 toegelaten deelnemers is al geregistreerd.
Op dit moment hebben we: 

- 57 motoren en quads (max. 60)
- 71 auto’s in de rally & raid (max. 80)
- 28 SSV’s (max. 35) 29 T4-trucks (max. 33)

Het standaardtarief is nog geldig tot en met 31 december. Vanaf 1 januari, mocht er nog plaats zijn, wordt het iets duurder. 

b_469_360_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_routeMDC_18.jpg


MDC 2018: Powered by Rymax

Na tien jaar de klus alleen geklaard te hebben, zonder de hulp van sponsors, heeft de MDC voor zijn tiende verjaardag een partnership ondertekend met Rymax Lubricants. Het Nederlandse bedrijf, gespecialiseerd in hoogkwalitatieve smeermiddelen, zal vanaf 1 januari de hoofdsponsor zijn van de rally en prominent aanwezig zijn, zowel op het evenement zelf als in alle communicatie er omheen.

Bovendien zal de CEO van Rymax, Herman Peene, in april deelnemen als piloot van een nieuwe Can-Am X3 Maverick. “Ik volg de Morocco Desert Challenge al jaren en ik zie veel gelijkenissen met de manier waarop wij ons bedrijf runnen. We zijn niet de grootste speler op de markt, maar staan garant voor kwaliteit en een goede relatie met onze klanten. Innovatie en constante verbetering zijn twee begrippen die we hoog in het vaandel dragen. De MDC zweert hier ook bij en Gert’s aanstekelijke ambitie om constant te groeien - misschien tot de nieuwe nummer 1, maar zonder in te boeten aan kwaliteit en sfeer - die volgen wij graag”, aldus Herman Peene. 
b_584_438_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_MDC_Rymax.jpg


Safety first: MDC introduceert de nieuwe Iritrack 

Onder het motto “keep on innovating” kiest de MDC vanaf 2018 voor het nieuwe Iritrack-systeem. Het toestel biedt een combinatie van tracking, veiligheidssensoren en een satelliettelefoon. Met een druk op de knop kan de deelnemer direct contact opnemen met het crisiscentrum van de rally, zonder eerst, zoals bij een traditionele satelliettelefoon, het toestel aan te zetten en een nummer in te toetsen. De organisatie kan op haar beurt rechtstreeks in contact treden met de piloten, zelfs wanneer deze aan het racen zijn. 

Bovendien laten ingebouwde sensoren in het toestel de organisatie weten wanneer een voertuig op zijn kant ligt of stilstaat. Ingrijpen kan dus sneller, zelfs zonder contact te hebben met de deelnemer. 

irritrack.png


Top-navigator Charly Gotlib aan het hoofd van het crisiscentrum

Veiligheid is één van onze grootste prioriteiten en er wordt dan ook voor 100 procent ingezet op dit aspect. Het crisiscentrum van de rally, onderdeel van PC Course, telt twee helikopters, een medisch team van vijftien artsen, verplegers en anesthesisten, vijf bezemtrucks en nu ook een team van ingenieurs van Iritrack. Om dit belangrijke team te 

We zijn dan ook heel blij dat we de juiste man gevonden hebben: Charly Gotlib, met 29 Dakars op zijn palmares nu al een levende legende. Bovendien spreekt Charly zeven talen; niet onbelangrijk als iemand in geval van nood de crisislijn belt. 

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_RM_08_01_0324.jpg


Een mooi kerstcadeau: MDC VIP-reizen

Ook in 2018 bieden we geheel verzorgde vijfdaagse VIP- en sponsorreizen aan. Op deze exclusieve reizen, maken uw gasten niet enkel de rally op z’n best mee, maar ze beleven ook Marokko op zijn mooist. Ze volgen de rally niet enkele gedurende een aantal dagen, ze maken er echt deel van uit. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring! 

Omdat het de tiende editie van de rally is, zijn feest en spektakel gegarandeerd, elke dag opnieuw. De technische controle in Agadir, de proloog op Plage Blanche, de woestijnetappes in het zuiden, de bivaks aan de duinen van Chegaga en Merzouga, het Rekkam-plateau, en de prijsuitreiking en het eindfeest in Saïdia: het beloven onvergetelijke momenten te worden. Precies om die reden bieden we voor 2018 niet één maar drie bezoekersreizen aan. Elk met eigen kenmerken en invalshoeken, maar stuk voor stuk onvergetelijk. 

VIP TRIP 1: 

Agadir (heenvlucht, hotel & scrutineering) / Plage Blanche (proloog & bivak 1) / Touzounine (etappe & bivak 2) / Agadir (terugvlucht).

VIP TRIP 2:

Ouarzazate (heenvlucht & transfer naar bivak) / The Jew’s dune (etappe & bivak 3) / Fezzou (etappe & bivak 4) / Merzouga (etappe & bivak 5) / Errachidia (terugvlucht)

VIP TRIP 3:

Oujda (heenvlucht & transfer) / Matarka (etappe & bivak 7) / Saïdia (finish, prijsuitreiking, slotfeest & 5* hotel) / Nador of Oujda (terugvlucht). 

De organisatie van deze vip-reizen doen we zelf, met de hulp van GPT Rally. Wil je meer info of wil je de brochure graag ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +31/(0)6 22 48 94 09

VIP reizen.jpg