Gert Duson trots op geslaagde jubileumeditie Morocco Desert Challenge

Lees meer...

Het moest de beste Morocco Desert Challenge worden in het tienjarig bestaan van de rally. Maar of een evenement slaagt, is vooraf niet te plannen. Nu het stof letterlijk weer is neergedaald, kijkt MDC-directeur Gert Duson echter meer dan tevreden en vol trots terug op een ‘perfecte editie’.

Lees meer

Kijk terug: Morocco Desert Challenge - Aflevering 1

Lees meer...

Ziggo Sport zendt deze weken het verslag van de Morocco Desert Challenge uit via haar kanalen. Deel 2 is op zaterdag 19 mei voor het eerste te zien op Ziggo Sport, op 24 mei wordt ook het derde deel uitgezonden. Het eerste deel is inmiddels te zien op YouTube:

Lees meer

Jes Munk telde de meters af op weg naar de finish

Lees meer...

Onbedreigd, want met een marge van bijna een uur, reed Jes Munk naar de finish van de Morocco Desert Challenge, op weg naar zijn eerste overwinning. De Deen sloot de achtste etappe af als tweede en liet zodoende niets aan het toeval over. Maik Willems sluit de MDC af op de derde plaats in zowel het algemene als het 4x4-klassement, achter de Tsjech Boris Vaculik, die problemen had met het vermogen van de Ford. Stéphane Henrard won het klassement bij de buggy’s.

Lees meer

‘Geen eenvoudige maar verdiende winst’ voor Ales Loprais

Lees meer...

Martin van den Brink (foto) snoepte in de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge nog drie minuten van de voorsprong van Ales Loprais af, maar dat was niet genoeg om het de Tsjech nog moeilijk te maken. Voor Loprais is de overwinning in de MDC zijn eerste succes sinds de tweede plaats in de OiLibya Rally in 2015. Voor Paul Verheyden was het de eerste keer in zijn rallycarrière die toch al meer dan 20 jaar bestrijkt dat hij op het podium eindigde, zij het op het nippertje. Janus van Kasteren jr schreef zijn derde etappezege van de rally bij.

Lees meer

Gerard List: last man standing bij de quads

Lees meer...

Blijven rollen, geen gekke dingen doen en netjes navigeren: dat is het recept om de Morocco Desert Challenge bij de quads te winnen. Met een mega-voorsprong van maar liefst 70 uur hoefde Gerard List de laatste etappe eigenlijk al niet eens meer te rijden om te winnen. Hij is de enige van de quadrijders die alle etappes keurig reed en uitreed.

Lees meer

Tevreden top 3 aan de finish van Morocco Desert Challenge

Lees meer...

Een hele tijd na Mario Patrao kwamen Maikel Smits en Nguyen-Khoa Duong samen over de finish van de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge. De winst voor de Portugees was al zeker, en de Nederlander voelde er niets voor om op de laatste dag nog zijn tweede plaats te verspelen aan de Vietnamese Fransman.

Lees meer

Willems op weg naar podium, Klinkhamer voorlopig vijfde

Lees meer...

Met twee uur vóór zich en twee uur achter zich, weet Maik Willems zich vrijwel zeker van de derde plaats bij de 4x4’s en in het overall klassement van de Morocco Desert Challenge. In de zevende etappe, van Boudnib naar Matarka, werd Willems vijfde. Bij de buggy’s noteerde Mark Klinkhamer de derde plaats in de etappe. In het buggy-klassement staat hij vijfde, ondanks 63 strafuren.

Lees meer

Spannende strijd om minuten in truckrace Morocco Desert Challenge

Lees meer...

Ze laten elkaar niets gelegen liggen, Ales Loprais en Martin van den Brink. Aan het eind van de 403 kilometer tellende zevende etappe bedroeg het verschil slechts 28 seconden. Van den Brink kreeg echter een compensatie van 5 minuten, zodat hij met een verschil van 4,32 de etappe op zijn naam mocht schrijven. In het klassement heeft de Nederlander nog altijd 26 minuten achterstand op de Tsjech en hij heeft nog 211 kilometer om dat goed te maken. In de laatste etappe verdedigt de Belg Paul Verheyden morgen zijn podiumplaats met een marge van 20 minuten op de Tsjech Tomas Vratny.

Lees meer