Tomas Ourednicek / David Krupal: ‘Met zweet in de handen naar de finish’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170422_Stage6_1DTB9743.jpg

Voor de Tsjechische equipe Ourednicek en Krupal waren de laatste kilometers toch nog erg spannend. De krappe overwinning werd uiteindelijk gewoon over de streep getrokken. Dit was de reactie aan het eind van de etappe:

“Beginnen aan de laatste etappe met een marge van nog geen 8 minuten is erg spannend. Het is niets, 8 minuten. Eén foutje en je verknoeit alles. En die kans was groot, want de snelheid lag hoog. In de laatste 10 kilometer zijn we nog een keer verkeerd gereden. Toen werd het wel héél spannend. Met het zweet in de handen zijn we naar de finish gereden. Zien dat Maik Willems er nog niet was, was een enorme opluchting. Ik ben extreem gelukkig."

"Deze rally was van grote importantie voor ons. We zijn hier met een nieuw team, David en ik moesten op elkaar ingespeeld raken, het was sowieso de eerste rally voor David. De eerste paar dagen heb ik wel een paar keer meegekeken, maar ik denk dat hij inmiddels een betere navigator is dan ik ooit ben geweest. In deze rally was de navigatie doorslaggevend om het verschil te maken. De auto’s en ook de rijders zijn ongeveer gelijkwaardig, daar was het niet op te winnen."

"Omdat alles nieuw was, had ik niet verwacht dat we zouden kunnen winnen. Het veld was waanzinnig competitief. De eerste twee dagen hebben we wat problemen gehad met de auto. Vanaf dag 3 ging het steeds beter. Dit was een ideale rally om veel te leren – dat is goed gelukt, vooral in de duinen hebben we veel geleerd. En daarnaast was het gewoon een heel mooie week.”