Joey van den Outenaar wint bij de quads ‘Het was op alle vlakken een echte rally’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170421_Stage5_TB_L9423.jpg

Joey van den Outenaar behaalde zijn doel afgelopen week door de Morocco Desert Challenge bij de quads te winnen. Hij reageerde als volgt na afloop:

“Ik heb zat meegemaakt deze week, maar ik ben meer dan tevreden met de uiteindelijke resultaat. Het klassement van de quads winnen, was mijn eerste doel. Het tweede doel was bij de top 10 van de motoren eindigen, maar dan had ik alles moeten rijden en dat is niet gelukt. Op dag 5 moest ik uit de proef omdat de snaar van de quad was gebroken. Daar baal ik wel van, maar het is niet anders.

De andere quads hebben zo veel kilometers gemist, dat ik wel al zeker was van de winst. Iedereen maakt iets mee en dat was in deze Morocco Desert Challenge niet moeilijk. Het was echt zwaar, met heel uitdagende etappes en moeilijk navigeren. Het was op alle vlakken een echte rally en daarom ben ik toch wel blij. Ik denk dat ik er volgend jaar wel weer bij ben, maar waarschijnlijk niet op de quad. Er zijn plannen om met een buggy mee te doen, maar ik ben ook al gevraagd om te komen navigeren in een truck. Daar ga ik eens goed over nadenken.”