Martin van den Brink: ‘De mooiste rally die ik ooit heb gereden’

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170422_Stage6_1DTB9696.jpg

Martin van den Brink won zondag de Morocco Desert Challenge. Hij zei na afloop: “We kwamen hier om de truck te testen en te verbeteren. Daar heb je een zware rally voor nodig en dat was deze Morocco Desert Challenge. Daarom hebben we ook zo hard gereden, om de betrouwbaarheid te testen. De truck heeft behoorlijk te lijden gehad. Elke dag hebben we wel iets gehad: lekke banden, de stabilisator."

Van den Brink vervolgt: "We hebben niet alleen goed gereden en goed getest, maar ook heel veel plezier gehad. Wouter zei net: ‘Dit was de mooiste rally die ik ooit gereden heb’. Daar heeft hij wel gelijk in, denk ik. Alles zat erin: mooie etappes met veel variatie, moeilijke navigatie, veel kilometers. Tot aan de laatste kilometer was het spannend. Niet zozeer wat het klassement betreft – we stonden ver voor – maar wel in de etappe. Elisabete Jacinto was 4 minuten voor ons gestart en wij zijn 4 minuten voor haar gefinisht. We hebben haar niet eens gezien, want ze was verkeerd gereden. Complimenten dus voor Wouter, want die heeft het perfect gedaan. Er waren zoveel paadjes die je nauwelijks kon zien en nadat Jacinto weg was, moesten wij openen – er zaten ook geen auto’s voor. Een goed spoor geeft bevestiging, maar die hadden we dus niet. We hebben het helemaal zelf gedaan en dat geeft extra voldoening.”

Gert Huzink: ‘Het was een mooie strijd waar we veel van hebben geleerd’

“Tot de laatste kilometers was het spannend. Gelukkig hadden we een flinke voorsprong op Jacinto opgebouwd, zodat we ons iets konden permitteren, maar een lekke band en een lekker kering van de diffs in de laatste etappe: dat is niet leuk. Het werd zelfs nog spannend of we de eindstreep wel zouden halen. We zijn op een halfzachte band gefinisht.

We hebben een goede rally gehad. We wisten dat het moeilijk zou worden om te winnen, maar het was een mooie strijd met Martin. Het was ook een pittige rally, met veel duinen. Daar ben je nooit uitgeleerd. Hoe meer ervaring, hoe beter.”

Elisabete Jacinto: ‘Deze rally heeft de toekomst’

“Ik ben zo blij met de derde plaats. Ik hou van racen, maar nog meer van finishen. We hebben deze keer eens geen pech gehad, zoals in de afgelopen rally’s die we hebben gereden. We hebben zelfs een etappe kunnen winnen! Ik ben erg voldaan, maar wel moe. Racen in een truck lijkt misschien gemakkelijk, maar het is fysiek en mentaal zwaar.

 

Ik heb zo genoten van deze week. Het is ook zo’n geweldige rally geweest, op alle manieren. Het terrein was mooi en afwisselend, de organisatie was goed. José, mijn navigator, zei net al: deze rally heeft de toekomst. Daar heeft hij gelijk in. Dit is zoals rally moet zijn.”